iPon Hírek

Új, alacsony profilú DeepCool CPU hűtő érkezik

Dátum | 2013. 10. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DeepCool ezúttal egy alacsony profillal rendelkező univerzális processzorhűtőről rántotta le a leplet, amely a Gamer Storm családot erősíti. A friss jövevény a Gabriel nevet kapta.

Mivel manapság egyre népszerűbbek a helytakarékos asztali számítógépek, így egyre gyakrabban szembesülnek a felhasználók azzal a ténnyel, hogy a kompakt házba rendszerint csak alacsony profillal rendelkező processzorhűtő fér be. Szerencsére manapság elég egyszerűen találhatunk olyan processzorhűtőt, ami megfelel a méretbeli és teljesítménybeli kritériumoknak, sőt, már ár tekintetében is van némi mozgástér, ha nem is sok.

A DeepCool újdonsága kétségtelenül tovább színesíti a kínálatot. Maga a Gabriel 120 x 120 x 60 milliméteres mérettel bír, azaz valóban kompaktnak mondható. A termék felépítését tekintve klasszikus processzorhűtőnek tekinthető, ugyanis a torony formátum helyett a szokásos lapos formátumot alkalmazza, azaz a rajta helyet foglaló ventilátor az alaplapra merőlegesen fújja az általa megmozgatott levegőt.

A 426 grammos újdonság összesen négy darab hőcsövet alkalmaz, amelyek a rézből készített, nikkelezett talpazaton futnak keresztül. A réz talpazatból, hőcsövekből és alumínium hűtőbordákból álló hűtőtömb felett egy 120 milliméteres átmérőjű, Hydro Bearing csapágyazással ellátott ventilátor teljesít szolgálatot, amely a PWM támogatás jóvoltából a percenkénti 900-as és 1800-as közötti fordulatszám-tartományon belül üzemel. A fura színvilággal érkező légkeverő maximális zajszintje 32,4 dB(A)

A Gamer Storm Gabriel univerzális processzorhűtőnek tekinthető, amely az Intel LGA 1150/1155/1156-os, valamint az AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. Fontos szem előtt tartani, hogy a termék csak 100 wattos TDP-ig használható, igaz, ez a hűtőteljesítmény a kompakt asztali számítógépek többségénél bőségesen elegendő lesz.

A DeepCool Gamer Storm Gabriel várhatóan novemberben jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jocek
2013.10.15. 18:05
És attól hogy, gémer széria még több fejest fogok lőni vagy sem? Ha nem akkor maradok a jobb arányokkal rendelkező daraboknál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!