iPon Hírek

Új alaplapok a Gigabyte kínálatában

Dátum | 2007. 11. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS-hoz hasonlóan a Gigabyte is jelentkezik a piacon új alaplapokkal: a gyártó két darab AMD 790FX-es lapkakészlettel szerelt újdonságot (GA-MA790FX-DQ6 és GA-MA790FX-DS5 ), valamint egy AMD 790X chipszettel rendelkező alaplapot (GA-MA790X-DS4 ) mutatott be. Az új alaplapok támogatják a Crossfire X technológiát is.

GA-MA790FX-DQ6
A GA-MA790FX-DQ6 négy darab PCIe 2.0 x16-os csatolófelülettel rendelkezik, amelyeket az alábbi módokban lehet használni: dual x16, x16 és dual x8 vagy négyszer  x8 kiszerelésben. Üröm az örömben, hogy az alaplap kialakítása miatt, ha kettőnél több videokártyát szeretnénk a rendszerbe helyezni, akkor csak és kizárólag single slot hűtéssel szerelt példányok jöhetnek szóba. Az újdonság két darab hagyományos PCI slottal, egy darab PCIe x1-es slottal, valamint 6 darab SATA porttal és két darab eSata kivezetéssel van felszerelve. Az alaplap négy memória foglalatába DDR2-1066-os memóriák illeszthetőek, a rendszer természetesen támogatja a Phenom processzorokat.
Az alaplap 6 USB porttal és két kivezetéssel rendelkezik, ezen kívül nyolccsatornás audió vezérlővel (optikai és SPDIF kimenet), két darab Gigabites Ethernet csatlakozóval és FireWire porttal is ellátta a Gigabyte.

GA-MA790FX-DS5
A GA-MA790FX-DS5 az előbbi alaplapnak úgymond „light” változata. A termékről már hiányzik az extra két darab PCIe x 16-os slot, de Crossifre módban két kártyával így is elboldogul. Az alaplap három darab PCIe x1-es csatolófelülettel, valamint két darab PCI slottal büszkélkedik. A GA-MA790FX-DS5 kisebb chipszethűtőt kapott, de az ethernet csatlakozók száma is csökkent: 2 helyett már csak egy ethernet csatlakozóval bír a deszka, viszont a FireWire port ugyanúgy jelen van, mint az előző alaplap esetében.

GA-MA790X-DS4
A harmadik alaplap a GA-MA790X-DS4 típusjelzést viseli, ez a deszka AMD 790X lapkakészlettel bír. Az alaplap belépő szintű Crossfire platformnak tekinthető: a rendszer egykártyás üzemmódban x16-os, kétkártyás konfiguráció esetén két darab x8-os csatolófelülettel áll a felhasználók rendelkezésére. Az alaplapon találunk még 3 darab PCIe x1-es és két PCI csatolófelületet, valamint négy memória slotot és négy SATA portot. A GA-MA790X-DS4 nem rendelkezik eSata támogatással, ám az ár/teljesítmény arányának köszönhetően mégis sokak számára jó választásnak bizonyulhat.

Az alaplapok végfelhasználói árát nem ismertette a Gigabyte.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.05. 15:59
vissza a hírhez

Az ASUS-hoz hasonlóan a Gigabyte is jelentkezik a piacon új alaplapokkal: a gyártó két darab AMD 790FX-es lapkakészlettel szerelt újdonságot (GA-MA790FX-DQ6 és GA-MA790FX-DS5 ), valamint egy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!