iPon Hírek

Új AlphaCool szivattyú DIY folyadékhűtő rendszerekhez

Dátum | 2016. 11. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AlphaCool egy új szivattyúval rukkolt elő, amely a VPP755 Eispump típusjelzést kapta, alapját pedig egy teljesen új koncepció adja – ez teljes mértékben szakít a jól ismert D5-ös sorozatú termékek megoldásaival, egyedül a felső rész maradt kompatibilis a D5-ös rögzítőkkel és felső keretekkel. Az új dizájn már kerámiatengelyt használ, a motor tekercseit pedig belülről kívülre száműzi, így a szivattyú sokkal stabilabb és sokkal kevésbé rezonál, mint korábbi társai. Az újításoknak köszönhetően az üzemi fogyasztás közel felére csökkent, ami ugyancsak jó hír, főleg úgy, hogy ez a modell is képes 4 méteres vízoszlop felépítésére, akkora nyomást generál.
A VPP755 Eispump persze nem csak remek teljesítményt nyújt, de jóval halkabb is elődeinél, így csendre hangolt folyadékhűtő szettekbe is kiválóan passzol. Tápellátása MOLEX tápcsatlakozón keresztül történik, de négytűs PWM ventilátor csatlakozó is jár hozzá, így PWM alapú vezérlésére és aktuális üzemi fordulatszámának „kiolvasására” is van mód.
A rendszer egy második ventilátor csatlakozót is kapott, ami már háromtűs és csak a fordulatszám-jelet továbbítja. Extraként a szivattyú hátoldalán egy ötállású szabályzó is helyet kapott, így maximális üzemi fordulatszáma szabályozható, sőt, ezzel egy időben akár a PWM alapú vezérlés is használható marad, de az eredetileg beállított maximális fordulatszámot sehogy sem lépheti túl a termék. A szabályzó 1800 RPM-es, 2500 RPM-es, 3200 RPM-es, 3900 RPM-es és 4500 RPM-es állással rendelkezik, PWM nélkül pedig fix fordulatszámon is üzemelhet.
A 60 milliméteres átmérőjű szivattyú mindössze 53,5 milliméter magas, fogyasztása pedig 14 watt. A termék maximum 350 liter folyadék megmozgatására képes egyetlen óra leforgása alatt, a hűtőközeg szerepét pedig sima víz éppúgy betöltheti, mint víz és glykol keveréke.
Az AlphaCool újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 70 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!