iPon Hírek

Új AMD CPU-k beágyazott rendszerekhez

Dátum | 2008. 01. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD a Tajvanban megrendezésre kerülő Beágyazott Rendszerek Fórumán (Taiwan Embedded Forum) mutatta be legújabb processzorait és lapkakészletét, amelyek mindegyike az energiatakarékosság jegyében készült.

A nagyteljesítményű kétmagos AMD Turion 64 X2 TL-56-os és TL-62-es modellek kifejezetten az alacsony fogyasztásukkal és a 64-bites alkalmazások használatakor nyújtott nagy teljesítményükkel próbálják meghódítani a piacot, míg az új 3700+-os AMD Sempron processzor szintén jó teljesítménnyel és rendkívül alacsony fogyasztással áll az olcsó rendszereket építő gyártók és felhasználók rendelkezésére.

Az AMD egy új eljárással készült Mobil Sempron 2100+-os modellt is bemutatott, amely  akár 15%-kal alacsonyabb TDP-vel rendelkezik, mint a korábbi gyártástechnológiával készült modellek. Az összes említett processzor socket S1-es processzorfoglalatba illeszkedik, így a fejlesztés rövidebb időt vesz igénybe, illetve  a platformot is hosszabb idei lehet használni váltás anélkül, hogy új tokozásra kellene váltani.


"A beágyazott rendszerekkel kapcsolatos kibővített útitervünk a vásárlói igényeknek köszönhetően született meg. A beágyazott rendszerek piacán a vásárlók igénylik az AMD egyedi Direct Connect Architekture névre hallgató eljárását, így ezen felhasználók számára elérhetővé tesszük termékeinket, amelyeket az igényeknek megfelelő tulajdonságokkal ruházunk fel." - mondta Buddy Broeker, az AMD beágyazott rendszerekért felelős divíziójának igazgatója.

A vállalat az új processzorok mellett egy új lapkakészlettel is jelentkezett. A lapkakészlet tulajdonképpen a díjnyertes AMD 690-es sorozatra épül: az AMD M690E lehetővé teszi a HD videók lejátszását, ezen kívül további monitor vezérlését is lehetővé teszi.

Napjainkban a beágyazott rendszerek piacán rendkívül nagy igény van az AMD megoldásaira, többek között az adattárolásban és a telekommunikációban fontosak ezek a rendszerek, de a kaszinókban, és point-of-sale rendszerekben is megtalálhatóak a beágyazott konfigurációk. Az AMD szoros kapcsolatban van a beágyazott rendszerek különböző gyártóival, amelyek között jelen van az Aaeon, az Axxtend, a Fujitsu Siemens Computers,  az iEi, a Kontron, és a PDSi. A piac támogatásaként az AMD egy ún. Com Express referencia dizájn csomagot is kínál az OEM gyártók számára, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan megépíthetőek a különböző nagyteljesítményű beágyazott rendszerek, így a gyártók időt spórolhatnak meg, hiszen nincs szükség a ház megtervezésére.

A bemutatott processzorok és a chipszet hamarosan elérhetővé válik az AMD Longevity Program keretein belül. A gyártó a programban szereplő alkatrészekre 5 év garanciát vállal.


További infomrációk: www.amd.com/embedded

 

 
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.09. 13:25
Hónapokkal azután, hogy azt tervezték, megszüntetik a Hotmail elnevezést, a Microsoft végül úgy döntött, megtartja a verhetetlen nevet addig, amíg email-szolgáltatásuk meg nem ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!