iPon Hírek

Új AMD memóriacsomag és gyorsabb RAMDisk szoftver

Dátum | 2013. 05. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD kínálatában egy új memóriacsomag jelent meg, amely a Gamer sorozatot erősíti. A négy darab 4 GB-os modulból álló csomag a Radeon RG2133 Gamer Series nevet kapta, a benne található memóriamodulok pedig DDR3-2133 MHz-es órajelen ketyegnek. A friss memóriacsomag tulajdonságai A 2133 MHz-es órajelhez CL10-11-11-30-as időzítés társul, a memóriamodulok üzemi feszültsége pedig 1,65 voltos értéket képvisel. A 4 GB-os modulok memóriachipjeit új, egyedi tervezésű hűtőbordák hűtik, amelyek kompakt kialakítással érkeznek, így az egyes modulok nem magasabbak 30 milliméternél, ami igen jó hír, hiszen a modulok így nem kerülnek konfliktusba a szélesebb processzorhűtők túlnyomó többségével.

A négy darab 4 GB-os memóriamodulból álló memóriacsomag Intel XMP és AMD AMP támogatással is érkezik, így az előre eltárolt profilok alkalmazásával rendkívül egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhetőek az újdonságok. A Radeon RG2133 Gamer Series memóriacsomaghoz a RAMDisk szoftver legfrissebb kiadása is jár, amely akár 64 GB-os RAMDisk tárhely létrehozására is bevethető. A csomag a Newegg kínálatában már elérhető, ahol 154,99 dollárt kérnek el érte. Megérkezett a Radeon RAMDisk szoftver 4.1-es kiadása is Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AMD egyes memóriamoduljaihoz RAMDisk alkalmazást is mellékel, amellyel lehetőség nyílik rá, hogy a rendszermemóriából lefoglaljunk bizonyos mennyiségű tárhelyet, amit aztán szupergyors gyorsítótárként használhatunk. Ez utóbbi különösen jól jöhet, ha az SSD meghajtóval ellátott rendszerünk írási/törlési ciklusainak számával spórolni szeretnénk. Az AMD Radeon RAMDisk szoftver legfrissebb, 4.1-es kiadása nemrégiben készült el. Az új szoftver a különböző optimalizációknak köszönhetően a korábbinál jobb teljesítményt kínál, ami a rendszer indulásának és leállításának sebességére egyaránt jótékonyan hat. Az AMD állítása szerint a legújabb frissítés jóvoltából a hidegindítás háromszor, a leállítás pedig akár 20x gyorsabb lehet az előző kiadás által kínált sebességekhez képest. Persze az említett gyorsulás csak akkor lép érvénybe, ha a szoftverben a "Load in Background" és a "Background Update" funkciók engedélyezve vannak. A szoftvert itt találják az érdeklődők. Érdekes adalék, hogy az AMD a fentebb említett memóriamodulokat nem saját maga gyártja. A modulok gyártását és tesztelését a New Jersey-ben található Dataram végzi, méghozzá az AMD által meghatározott szabványok szerint. Ugyanez a cég áll a Radeon RAMDisk szoftver mögött is, amit a memóriamodulok mellé ajándékba ad az AMD. A RAMDisk alkalmazás természetesen akár közvetlenül a Dataram kínálatából is elérhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. 5hR3kY
2013.05.08. 15:03
Dataram? Csak nem dobták a Patriot-ot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djgeg
2013.05.08. 18:21
A Pro gamerek még nem Hallottak a Ram Disk meg x millió másik programról ami bármilyen ramon szépen teszik a dolgukat nem kell hozzá AMD méregdrága ram....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2013.05.08. 18:56
Ez inkabb az APU eseten jon jol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2013.05.08. 21:56
djgeg

Köszönjük szépen Pro gémer ÚR , nagyon hasznos a sok nem Pro gémer user számára az infód
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. slaf
2013.05.09. 17:48
Nekem még patriotos AMD romom van, mégsem volt méreg drága
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!