iPon Hírek

Új Antec számítógépház játékosoknak, versenyképes áron

Dátum | 2016. 09. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Anntec idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját – az elmúlt három évtized során számos gamereknek szánt kiegészítővel és számítógépházzal örvendeztette meg a cég publikumot, így reméljük, ez a gyakorlat az elkövetkező évek során is folytatódik. A jubileum ünneplése persze még véletlenül sem jelenti azt, hogy a vállalat tervezői tétlenül ülnek a babérjaikon: a gyártó elkészült legújabb közepes torony formátumú számítógépházával.
A 84 euróba kerülő Gaming Mid-Tower GX1200 egy remekül bővíthető, modern dizájnnal rendelkező termék, amely 500 milliméter hosszú, 200 milliméter széles és 520 milliméter magas. A ház előlapján és tetőlapján nagyméretű szellőzővel ellátott panelek láthatóak, bal oldallapja pedig plexi ablakkal érkezik, így könnyedén szemügyre vehetőek a belül lapuló hardverkomponensek. A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán Mini-ITX, microATX, ATX vagy E-ATX formátumú alaplap kaphat helyet, a bővítőkártyákat pedig 410 milliméternyi hely és hét PCI bővítőhely várja. Az alaplaptálca mögött 20 milliméternyi hely van kábelmenedzsment céljára, processzorhűtőből pedig akár 160 milliméter magas példány is beszerelhető.
Az adattárolókat egy fiókos bővítőhely várja, amely két darab 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót fogad, de ezen kívül az alaplaptálcán további három 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is kialakítottak. A tápegység és az adattárolók az alsó kamrában, illetve az alaplaptálca hátulján, elkülönítve foglalnak helyet, így az ablakos oldal felől nem láthatóak – ez kábelmenedzsment terén is nagy előny. A tápegység alatt egyébként kivehető szűrővel ellátott szellőzőt is kialakítottak.
Szellőzés terén abszolút nem áll rosszul az újdonság, hiszen előlapja mögött három, tetőlapján kettő, hátoldalán pedig egy 120 milliméteres ventilátor számára van hely. Gyárilag két előlapi ventilátort kapunk, amelyek hétszínű ledes világítással rendelkeznek. Aki inkább folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, a ház előlapja mögött maximum 360 milliméteres, a ház tetőlapján pedig 240 milliméteres hőleadó radiátort helyezhet el.
Érdekes kiegészítő a gyári felszereltség részét képező Magic Box, ami tulajdonképpen egy hatcsatornás, hatféle sebességet kínáló fordulatszám-szabályzó. Az eszköz extraként három darab négytűs RGB LED vezérlő kimenetet is kapott, amelyeken keresztül hét színben állítható a kapcsolódó eszközök ledes fénye – vagyis a két előlapi ventilátoré, illetve a hétszínű alsó házvilágításé is. A vezérlő persze nem csak hétféle színt kínál, hanem négyféle világítási effektet is, így lélegző, elhalványodó, villogó és színváltós üzemmód is választható – a stabil egyszínű fény mellett. A ledes világítás egyébként a bekapcsoló gomb mellett elhelyezett mikrokapcsoló segítségével egyszerűen és gyorsan módosítható.
Az előlapi portok ezúttal a ház tetőlapján, könnyedén elérhető helyen találhatóak: van köztük két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet. Az Antec GX1200-as számítógépháza rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 84 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Lann
2016.09.08. 14:50
Rendkívüli mód ocsmány egy ház lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Samanoske
2016.09.08. 15:38
Ja és ennyiért adhattak volna felülre meg hátulra ventit,a zalman 20 ért adott mindenhova,oldalra is.7-et.
Nem tudom a sata hova fér el a táp dobozától?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Saman...
2016.09.08. 16:17
Hogy érted? Ott az utolsó képen az összeszerelt konfig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chrematori...
2016.09.08. 17:30
Lehet azt mondjátok, nem egy gyönyörűség, de nekem valahogy ennyiért bejön. Sőt elég jól is nézne ki egy NV konfigban, zöld témában. Szerintem árát megéri, ennyiért eléggé tágas, jól szellőző ház, átlag felhasználónak/gamer nek nem is tudom, kellene-e több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Samanoske Asagr...
2016.09.08. 20:13
Igen,csak nem látom a kábelt de valahogy biztos megoldható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djbundy Lann
2016.09.08. 21:20
Nem kell bele karácsonyfaizzó, máris elfogadhatóan néz ki, és felszereltségben, minőségben máris árában van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thomeef
2016.09.11. 22:23
Ú világít, ú játékosoknak való, ú kinem sza*ja le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!