iPon Hírek

Új AOC gamer monitorok: hajlított kijelző, keskeny keret

Dátum | 2017. 02. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AOC két új gamer monitorról is lerántotta a leplet, amelyek mindketten 1800 milliméteres görbületi sugárral rendelkeznek, vagyis kijelzőjük hajlított – ráadásul jobban, mint ahogy azt a gyártónál megszokhattuk. A termékek tetején, illetve jobb és bal oldalán meglehetősen vékony kávát alakítottak ki, ami akár többmonitoros megjelenítő rendszer építésekor is jól jöhet, alap esetben pedig segít még inkább a játékra koncentrálni. Az alábbi fotókon az AG322QCX modellt lehet megcsodálni, de dizájn terén a kisebbik példány is ugyanezt az utat követi.
A két új monitor, vagyis az AG322QCX, illetve az AF272FCX esetében egyaránt VA típusú LCD panel áll rendelkezésre: előbbinél 31,5 hüvelykes képátlóra, utóbbinál pedig 27 hüvelykes képátlóra kell felkészülni. A hajlított kijelzők közül a nagyobbik 2560 x 1440 pixeles, a kisebbik pedig 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett működik, de mindkettőhöz jár FreeSync támogatás, ami egészen 144 Hz-es képfrissítési rátáig működik, hisz a kijelzők maximum ennyire képesek. Ez a gyártó szerint folyékony, akadozásoktól és mozgási elmosódásoktól mentes képet eredményez, ami a játékosok számára kulcsfontosságú. Hasonlóan fontos az AOC Low Input Lag technológiája is, ami segít a válaszidő csökkentésében, de az AOC Shadow Control is jól jöhet, hisz a túl világos képterületeket sötétebbé, a túl sötéteket pedig világosabbá teszi, így rejtőzködő ellenfeleinket könnyebb észrevenni.
Az új monitorok beállításait az AOC QuickSwitch vezérlővel ehet gyorsan és kényelmesen elérni, így a különböző játéktípusokhoz passzoló beállításokat, illetve az egyéni ízléshez alkalmazkodó beállításokat egyaránt gyorsan aktiválni lehet. Az új monitorok nézőik szemeire is vigyáznak, hiszen csökkentett kékfény-kibocsátással és villódzás-mentes háttérvilágítással dolgoznak, így hosszabb játék alkalmával kevésbé terhelik meg szemeinket, mint normál társaik.
A kijelző hatékony beállításáról az AOC Ergo Base állvány gondoskodik, ami az elforgatás mellett a kijelző döntésére és magasságának állítására is lehetőséget ad. Ráadásul az állványon fogantyú is van, ami megkönnyíti a monitor szállítását.
Csatlakozók terén HDMI, DisplayPort és D-Sub videó bemenetekkel és USB 3.0-s portokkal gazdálkodhatunk, valamint kihajtható headset-tartó is rendelkezésre áll, így a „szünetben” biztonságos helyre akasztható kedvenc fejhallgatónk.
Az AOC újdonságai közül a 31,5 hüvelykes AGON AG322QCX 599 euróba kerül majd, míg a 27 hüvelykes AGON AG272FCX modellért 449 eurót kérnek el. Az új monitorok 2017 májusában válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. serioussam...
2017.02.21. 21:07
Szerintetek egy 32" monitorhoz elég a full hd felbontás? Bár erős PC-m van, de full hd fölött felgyorsítanám az elavultság folyamatát. Szeretnék egy 32"-os monitort venni, de a fentieken dilemmázom. Vagy vegyek esetleg kisebbet?
Ezt a monitort néztem ki: https://ipon.hu/webshop/product/samsung_v32f390few/1515658

köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. serioussam...
2017.02.21. 21:08
Ja elsősorban játékra kellene, úgy 1m-ről nézném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ponylaszlo serio...
2017.02.21. 21:52
Szia,
Szerintem kicsit kevés a fullhd egy 27 inch feletti monitornál, ellenben távolról kevésbé zavaró, de ez eléggé függ a felhasználótól.
Én inkább egy lapos (nem hajlított) monitort javasolnék, részben átlagárra olcsóbb, másrészt a hajlított monitorok tapasztalatom szerint kényelmetlenebbek ha éppen rossz szögből nézi valaki. De ha a Samsung (linkből) és ezek között filózol, ez mindenképpen jobb választás, már csak azért is mert 144hz vs 60hz, és ebből a 27 es méret kielégítő teljesítményre lesz képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real serio...
2017.02.21. 22:30
Ha kb. 1 méterről használnád, szerintem 32"-os monitorra kéne 1440p.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. serioussam... ponyl...
2017.02.22. 13:47
köszönöm a segítséget. Még szeretnék egyet kérdezni. Nézegettem még ilyen árban ezt a monitort is , de ebben a felbontásban már nem lenne elég a pc-m a fix 60 fps-hez, max grafikán. nem esek kétségbe az az alatti számoktól sem, de full hd-ben max grafikán is volt h 46-48 fps-em volt, ami még nekem jó, de 2560x1080-ban ez félek már 40 fps alatti érték lenne több játékban is. Tehát a kérdésem az lenne, h ez a felbontás van e olyan nagy h elhanyagolható legyen az elsimítás, vagy valami gyengébb elsimítás beállítás alkalmazása? Valamit, a magasabb felbontással elvesztett képkockák visszanyerhetőek e ha kikapcsolom az élsimítást? köszönöm
https://ipon.hu/webshop/product/lg_29um58_p_(ipon_garancia)/1362257
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ponylaszlo serio...
2017.02.22. 19:05
Szia!
Ez a része nagyban függ attól, hogy milyen géped van.
Ha szeretnél 45fps vagy több felett maradni és most fullHD-ben játszol, akkor ez nem olyan durva váltás, mégis az élsimítás csökkentése vagy esetleg az ultra beállításokról a high-ra váltás(ez nem olyan feltűnő a játékok nagy részében, az ultra aránytalanul sokat szokott enni a high-hoz képest) nem ártana.
Mellesleg a kinézett monitor jó választás, van egy ilyenem, nagyon kellemes játékélményt nyújt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ponylaszlo serio...
2017.02.22. 19:22
Szia(megint), a 2. kérdésedre a válasz: Az "aliasing" jelenség minden monitornál jelen lesz, függetlenül mindentől. De itt a felbontás nem zavar be, mert a játékok támogatják nagyrészt ezt a képarányt, ezért itt teljesen más méretekben fog dolgozni a gpu-d és a monitorod mint fullhd-nél. Ugyan úgy lesznek "vesztett" pixelek, hiszen ez nem egy kiterjesztett full hd, ahol a fullhd megjelenítés által ki nem jelzett pixelek is ott lesznek , ez egy eltérő felbontás. A megoldás az, hogy addig emeled az anti-aliasing-ot, ameddig kényelmesnek tartod és bírja a kívánt fps-el a géped.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!