iPon Hírek

Új Apple MacBookok Nvidia lapkakészlettel?

Dátum | 2008. 07. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Egyre több helyről hallható, hogy az Apple szakítani fog az Intel lapkakészletével és nem a Centrino 2-es platformra, hanem egy másik gyártó lapkakészletére építi következő generációs MacBookjait. A potenciális jelölt az eddigi információk szerint az Nvidia lehet.

A PC Perspective munkatársai egy elemzés keretein belül próbálták felvázolni a helyzetet, illetve kitalálni, hogy az Apple számára milyen megoldások jöhetnek szóba. Az idő rövidsége miatt úgy vélik, hogy a gyártó már nem tud kifejleszteni egy saját mobil lapkakészletet, amelyen minőségi integrált videó vezérlő van jelen. Erre a problémára az egyik lehetséges megoldás egy AMD lapkakészlet lehet, ám mivel ehhez AMD processzor alkalmazására lenne szükség, ki is esett a lehetőségek közül, mivel az Intel mobil processzorok terén jelentős előnnyel bír az AMD-vel szemben.


A lehető legjobb megoldás, ha az Apple az Nvidia lapkakészletét hívja segítségül. Az Nvidia megoldásai közül az MCP79-es lapkakészlet jöhet szóba, ugyanis integrált DirectX 10-es videó vezérlővel, valamint GeForce Boost és Hybrid Power technológiákkal egyaránt rendelkezik. A HybridPower lényege, hogy a rendszer alacsony terhelés esetén a dedikált videokártya helyett az integrált vezérlőt használja, így energiát takarít meg. A GeForceBoost lényege az, hogy az integrált videó vezérlő és a technológiával kompatibilis videokártya képes együttműködni, így a rendszer teljesítménye növekszik.

Az MCP79-es lapkakészlet helytakarékos, egychipes kivitelben készül majd, a lapkakészlet 1066 MHz-es FSB és DDR3-as memóriatámogatással bír. Arra, hogy az Apple új MacBookjai végül is milyen lapkakészlettel kerülnek forgalomba, várhatóan szeptember végén kaphatunk hivatalos információt, amikor megjelennek az új noteszgépek

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.07.31. 12:12
Nincs, egyelőre semmit nem árulnak el a részletekkel kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!