iPon Hírek

Új APU egységekkel bővül a Brazos platform

Dátum | 2011. 08. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD FX sorozatú asztali processzorainak érkezésére sajnos még mindig várni kell, de a gyártó addig sem tétlenkedik: ma három új APU egységgel bővült a Brazos platform kínálata.

A 18W-os TDP-vel rendelkező Zacate egységek között két új tagot köszönhetünk, amelyek közül csak az egyik volt meglepetés, a másikról szinte már mindent tudhatunk, hála az elmúlt hetek pletykáinak. Kezdjük is a sort az ismert példánnyal.

Az AMD E-450-es APU két darab x86-os Bobcat processzormagot tartalmaz, amelyek 1,65 GHz-es órajelen ketyegnek. A +50MHz nem nagy változás az elődhöz képest, a DDR3-1333-as memóriavezérlő viszont már igen, hiszen a többi Zacate-s processzor csak 1066-os modulokkal bírkózik meg. Fontos változás még, hogy a GPU 600MHz-es turbó órajelet is kapott, ami 20%-kal magasabb az E-350 esetében alkalmazott 500MHz-nél. A valamivel nagyobb teljesítmény ellenére a TDP változatlan.


A második Zacate újdonság az E-300-as típusjelzést kapta. Ennél a terméknél a két darab x86-os Bobcat processzormag 1,3 GHz-es magórajelen ketyeg, az integrált videóvezérlő pedig 488MHz-es tempóra dolgozik. Az órajeleket leszámítva az E-300 mindenben egyezik az E-350-nel.

A Zacate modellek mellett egy 9W-os TDP-vel büszkélkedő Ontario APU is megjelent, ami a C-60-as típusjelzést viseli. Ez az újdonság két darab x86-os Bobcat processzormaggal gazdálkodik, amelyek alapjáraton 1 GHz-en ketyegnek, de a Turbo támogatásnak köszönhetően az órajelük 1,33 GHz-ig növelhető. Az integrált videó vezérlő szerepét ebben az esetben egy Radeon HD 6290-es példány tölti be, amely az órajeltől eltekintve megegyezik a Zacate APU egységeknél alkalmazott Radeon HD 6300-as sorozatú társaival. Az integrált videó vezérlő alapjáraton 276 MHz-es órajelen ketyeg, de terhelés hatására 400 MHz-re ugrik az órajele (valószínűleg csak akkor, ha inkább GPU intenzív alkalmazást futtatunk és nem kell a processzor órajelét is megemelni).

Az újdonságokkal felszerelt konfigurációkkal hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2011.08.22. 16:22
E450 varhato volt. E300 a felresikerult peldanyok olcsobb kiarusitasa?

C60 izgalmas lehet, hiszen az mar majdnem E300, es az E350 pedig friss tapasztalatom szerint nagyon is bosegesen elegendo egy sima Win7-es internetezeshez, szoveg- es kepszerkeszteshez, full-HD tartalmak lejatszasara.

C60 eleg talan, ha elhagyjuk a full-HD felbontasu igenyeket es mondjuk a kepszerkesztest, vagy ez utobbinal hajlandok vagyunk piciket varni a megvaltoztatott kep legeneralasara.

E350 is eleg egy huvos laptophoz (18W), de a C60 a maga 9W maximalis teljesitmenyevel mar nem csak huvos, hanem akksi kimelo is, azaz sok idot bir egy nagyobb akksival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. revolit
2011.08.22. 18:02
E-450 -ből már egész pofás és használható HTPC lenne úgy érzem Viszonylag olcsón lehet már szerezni 8GB-os SSD-t, arra rá egy XBMC mondjuk, és szerintem sokkal jobb, mint egy erre a célra kitalált médialejátszó. De javítsatok ki, ha tévedek. Tervezem HTPC építését, és szerintem egy Brazos jobb erre a célra mint egy külön média lejátszó, főleg, hogy ezzel netezni is lehet normálisan, youtubozni (tudtommal a fullhd tartalmat nem kapja meg sok médialejátszó beépített kliensprogija a google-től) és minden mást, amit egy normál géppel lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. felziusz
2011.08.23. 21:15
az E350 pedig friss tapasztalatom szerint nagyon is bosegesen elegendo egy sima Win7-es internetezeshez, szoveg- es kepszerkeszteshez, full-HD tartalmak lejatszasara.

továbbmegyek: játszani is lehet rajta. Tapasztalat szerint, a szövegszerkesztésnél eléggé hardcore dolgok alatt sem mondta fel a szolgálatot. Jegyzőkönyvírás és 12MP-es képeket illesztgettem be. A rendszer reszponzív maradt, bár a pdf-be való konvertálás nem pár perces művelet volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!