iPon Hírek

Új ASUS Designo monitorok - decembertől hazánkban is

Dátum | 2012. 11. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS Designo monitorcsaládjának két legfrissebb tagjáról az első hírek az idei Computex alkalmával, június folyamán jelentek meg, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, így végre sor került a tetszetős megjelenítők hivatalos bemutatására is. Sajnos ez számunkra csak félig jó hír, ugyanis hazánkban a monitor-szépségek nem most, hanem majd csak december elején kerülnek az üzletek polcaira.


A két új monitor a Designo MX sorozatban kapott helyet: a kisebbik 23 colos képátlóval bír és az MX239H típusjelzést viseli, míg a nagyobbik már 27 colos LCD kijelzőt alkalmaz és MX279H névre hallgat. A 23 colos példány legvékonyabb pontján mindössze 14,5 milliméter vastag, és 27 colos társa is igazán kecsesre sikerült, hiszen legvékonyabb pontja 17,5 milliméter vastag. A monitorok napóraszerű állványt használnak, kávájuk pedig mindössze 0,8 milliméter vastag. A tetszetős formatervet korábban már díjazták is: a termékek kiérdemelték a 2012-es „Good Design” díjat.


Az új megjelenítők ugyan eltérő képátlóval rendelkeznek, ám mégis sokban hasonlítanak egymásra. Mindketten AH-IPS típusú LCD panelt alkalmaznak, ami nem csak színhű, jó minőségű képi megjelenítést biztosít, de látószögei is szélesek – 178 fokosak. A Full HD natív felbontást kínáló monitorok nyolcvanmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány, 250 cd/m2-es fényerő és 5 ms-os GTG válaszidő mellett üzemelnek. A remek képminőségről a gyártó Splendid Video Intelligence technológiája gondoskodik, de emellett ötféle Splendid videomód is rendelkezésre áll (normál, sRGB, tájkép, mozi, játék és éjszaka).


A friss megjelenítők videó bemenetei között egy D-Sub és két HDMI port lapul, audió bemenetből pedig 3,5 milliméteres jack csatlakozó áll rendelkezésre. A termékek még 3,5 milliméteres jack audió fejhallgató csatlakozót is tartalmaznak. A tetszetős állvány jóvoltából az adott kijelzőt  +20 és -5 fokban dönthetjük is annak érdekében, hogy megtekintése kényelmesebb lehessen.


A lehető legjobb audió élményről mindkét terméknél a Bang & Olufsen ICEpower technológiáját alkalmazó beépített hangszórók gondoskodnak, amelyek 2 x 3 wattosak és sztereó hangzást kínálnak. Az új megjelenítők három év garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá december elején.

A Designo MX239H ajánlott végfelhasználói ára 69900 forint, az MX279H modell pedig 99900 forintba kerül majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. zorrd023
2012.11.05. 21:39
"A Full HD natív felbontást kínáló monitorok nyolcvanmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány" Ezek valódi kontrasztja max 1000:1 esetleg 2000:1 parasztvakítás ami oda van írva még úgy se lenne ekkora a különbség a kontrasztban ha egy teljesen fénymentes szobában kikapcsolva néznénk a feketét és ahhoz mérnénk a legfehérebbjét.
"A monitorok napóraszerű állványt használnak, kávájuk pedig mindössze 0,8 milliméter vastag. " Ez meg pláne kamu adatnak tűnik max 8milliméteresnek még elmegy ne ha a képre néztek hogy az nem 0,8 milli az tuti max 0,8cm ami nem ugyan az!! Más gyártó is oda meg vissza írta a káva szélét aztán több mint egy centivel nagyobb volt mint ahogy feltüntették...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. mythbuster
2012.11.05. 21:41
Végre haladnak Azuszék a dizájnal... Bár az alsó ronda szürke sáv nélkül is jó lenne... Miért nem lehet egy kijelző sík, üveg és műanyag keretmentes?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. mythbuster
2012.11.05. 21:45
Lassan már arra kell várni, hogy az Apple alkosson valamit, mert ezek a cégek alkalmatlanok az eleganciára!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. zorrd023
2012.11.05. 21:47
Egy 10-el olcsóbban talán a dizájn örülteknek megérné de még úgy is túlárazott. Ráadásul az állvány nagyon fapados. Igaz ips kijelző így legalább a kép minőségével nem lesznek komoly gondok és kevesebbet forgatják emiatt de azért lehetne egy kicsit jobb. CRT után (és nem egy mezei no name tescos után amik felbontása elég kicsi hanem egy olyan ami az Ipad 3g-s felbontását tudja) nekem is lett egy ips és azért a fekete vagy éppen sötétebb képrészletek azért elég rendesen glow effektesek. Dell U2312HM kalibrálva. De crt-hez képest érezhető ez és ott is a kép alsó sarkaiban. De összehasonlítva egy TN+film-el ami a leptopomban van ugyan az a videó kiküldve az IPS-re és a sima TN+filmre olyan mintha a TN-en egy fakó valami lenne a másikon meg mintha egy sokkal élettel telibb videó menne. Szóval CRT>IPS,PVA>TN+Film . Jöhetne az Oled az már hozná a crt szintet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jozsefm
2012.11.05. 21:47
Nagyon mutatósak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. zorrd023
2012.11.05. 21:50
Full üveg azért nem lesz mert úgy túl sérülékeny lenne a monitor. Illetve ha nagyon vékonyan egy erős fém keretezi akkor talán megoldható szinte észrevehetetlen keret de még drágább áron adnák. Olyan meg van már hogy több panel egybe építve és egy keret fogja össze belül nem észrevehető hogy 3-4 panelből áll legalábbis keret nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster
2012.11.05. 21:55
Olyan kéne, szín üveg kijelző, körülötte max vékony acél perem, de ne legyen 2 centis műanyag sáv, mert undorító és nem minőségre utal! Amúgy meg mi az, hogy sérülékeny? Egy monitort leraksz az asztalra és cső, nem fogod dobálni, ütögetni, fogdosni sem, ha csak nem akarod hogy tele legyen ujjlenyomattal. A monitor mint egy TV irodai/szobai kellék, ami azon kívül, hogy adatokat jelenít meg tükrözi az igényességet, eleganciát. Az ember szeretne egy elegáns monitort vásárolni az otthoni asztalra de nem tud mert ezek a gyártók tele pakolják műanyaggal. Pl mint az iMac. Simán meg lehetne oldani és szerintem a vékony ALU/acél perem sem kerül többe a kiolvasztott ocsmány műanyagnál.

Arról nem is beszélve, hogy egyszerre lenne elegáns és környezetbarát, PVC free!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. zorrd023
2012.11.05. 22:03
A sérülékenyt úgy kell érteni hogy amíg csomagolják szállítják stb addig ne essen baja. Tehát mikor kicsomagolod akkor ne legyen a kijelző betörve stb ha nincs keret akkor egy nagyon kis ütődéstől is megsérülhet. Az hogy miután kicsomagolod és összetörik arra magasról sz@rnak a gyártók. A lényeg hogy hozzád jusson el egyben többi nem érdekli őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sjacint
2012.11.05. 22:05
Nagyon off

mythbuster:

A konzumizmus az embereknek az a hajlandósága, hogy erősen azonosulnak azokkal a termékekkel vagy szolgáltatásokkal, amelyeket fogyasztanak, különösen azokkal, amelyeknek jó neve (márkája) van és nyilvánvaló a státuszszimbólum értéke vagy jellege, például egy drága gépkocsi vagy ékszer. A konzumizmus pejoratív értelmű szó, amelyet a legtöbb ember elutasít, és megpróbálnak valamilyen racionális magyarázatot adni arra, hogy miért fogyasztanak (annyit és úgy,) és nem ismerik el, hogy valami arra kényszeríti, hajtja őket, hogy fogyasszanak.

off vége

ne haragudjatok de ez kikívánkozott belőlem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tibaimp
2012.11.05. 22:18
Szakértőktől kérdezném, hogy egy 27 colos ips-es monitornak nem kevés a FullHD felbontás? Ahogy nézegettem más gyártókét, több esetben is a 2560x1440 felbontást láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zorrd023
2012.11.05. 22:24
Ha azt vesszük hogy egy "szaros" 10"-on már van 2500x1600 akkor illene nagyobbnak lenni a felbontásnak igen. 23" is lehetne minimum akkora felbontás . 27-re az 1920x1080 már kicsit kevés ez két dolgot von maga után 1 16:9-es és nem 16:10-es ha az lenne akkor 1920x1200 lenne 2. messzebbről kell nézned hogy ne legyen pixeles. Mint az apple-nél 5-6 méteröl az már retina kijelző De egy méteröl már kicsit karcsú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mythbuster
2012.11.05. 22:24
@sjacint

Hajrá! Boccs, hogy igényes vagyok úgy magammal mint a környezetemmel szemben!

Én mindíg is a minőségre mentem és nem a mennyiségre! Legyen 1 nem kell 10, de az olyan amit én magam előtt szeretnék látni, főleg ha minden nap dolgom van az adott tárgyal/objektummal. Azért hoztam föl az iMac -t mert a kijelzője pont olyan sík és üveg-fém kombó ami az igényeimnek megfelel. De NEM szeretnék venni iMac -t, csak egy kib@xott monitort aminek normális kinézete van és nem csöves dizájnerek szarták 4$ -os órabérét. Legyen szép képe, legyen IPS de nézzen is ki valahogy és tökrözze az eleganciát, ha már van pofájuk elkérni érte csekély 70 ezer kő kemény jó magyar forintot! Ennyi pénzért dolgozzanak meg vele, műanyag sáv az asztalomra nem kell! Ez egyébként tök jó lenne ha nem lötték volna el azzal a csúnya műanyag sávval. Nem tudom ezek a dizájnerek hol szerezték a diplomájukat, de tuti nem a Harvardon! Csúcskategóriában végleg le kéne szállni az ömlesztett műanyagról, ha minőséget gyártanak akkor minőségi anyagokból tegyék és úgy árazzák ahogy azt a minőséghez illik. Legyen 70 ezer forint de akkor ne legyen ocsmány, mert az emberek ugyanazt az ocsmány anyagminőségben nullához konvergáló terméket 30 alatt megkapják.

Ez az én véleményem.

@zorrd023

Igen ebben egyet értek, de ha vettél már LCD monitort vagy TV -t azt láttad milyen csomagolásba rakják, egy 2000 éves múmiát is sérülés nélkül el lehetne juttatni vele a tengeren vontatva Amerikából Európába! Amúgy az üveg annyira nem sérülékeny, +10$ edzett üveg meg az embert is megbírja, tehát nem lenne akkora költségvetés megoldani a dolgot, sőt lehet olcsóbban jönne ki mint az ömlesztett műanyag sáv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zorrd023
2012.11.05. 22:34
mythbuster: tisztában vagyok a csomagolással De nem tudhatjuk mennyire "dobálják" a dobozt. És az sem nyel el minden ütődést persze megoldhatnák hogy belül valami puhával van körbe véve a monitor szal megoldható lehetne.
"Csúcskategóriában végleg le kéne szállni az ömlesztett műanyagról, ha minőséget gyártanak akkor minőségi anyagokból tegyék és úgy árazzák ahogy azt a minőséghez illik. " Sajna ez nagyon messzi van a csúcs kategóriától! Max nálunk az.Ha fém keretet adnának neki ráadásul nagyon vékonyat akkor mindegy hogy nem lenne drágább a gyártás vagy max 1-2 ezer ft-al 100%-ék hogy egy 100ezerrel többért adnák mert csak. Ilyen a marketing meg a gyártók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. zorrd023
2012.11.05. 22:38
Ráadásul egyre ritkább hogy üveg van az előlapon de tényleg pedig tehetnének rá pl gorila glast oszt nem kéne fosni hogy sérül e ha hozzá érsz meg lazán lehetne tisztítani. De nem még csak rendes üveg sincs van egy folia szerűség ami "védi" a panelt amin a pixelek vannak meg ez felel azért hogy ne legyen nagyon visszaverődő a monitorról a fény ennyi... Még az üveget is spórolják nem hogy ütés állót tegyenek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LechooEdy
2012.11.05. 22:39
Szépnek szép, de a tükröződés és a fehér használat közben nagyon zavaró tud lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zorrd023
2012.11.06. 00:22
Crt-nek üveg volt az eleje. Az nem tükröződött annyira hogy ne lehessen nézni. Ezekkel a borításokkal meg az a baj hogy látod szóval ilyen szemcsék vannak a monitoron és ez azért zavaró kicsit. Szemcsék helyett lehetne üveg esetleg olyan ami kevésbé fény visszaverő. Vagy megoldom a tükröződést de ezzel a szemcsézetséggel nem lehet mit kezdeni és a monitor tisztítását is nagyon nagyon vigyázva lehet csak csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DogTheDog
2012.11.06. 08:41
Az miert mervado,hogy milyen vastag a legvekonyabb ponton?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MJA
2012.11.06. 09:16
marketing, az ASUS döngetheti a mellét... mint ahogy a dinamikus kontraszttal is szokás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DogTheDog MJA
2012.11.06. 09:31
Igazabol en egy elirasra utaltam,mert gyanitom a legvastagabb pont lenne az erdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.11.06. 09:47
Szerintem meg nem elírás lesz az, mert a talp csatlakozásánál, vagy a talppal együtt biztosan szélesebb.

Ezt a legkisebb vastagságot a panel oldalsó szélén mérik... marketing érték, úgy ahogy a káva 0,8mm-es vastagsága is, ami alatt azt a borító lemezt értik az oldalán... (a monitor által megjelenített kép meg jóval beljebb kezdődik)

szerk.: ott a másik asus monitoros hír is, ahol 21mm a vastagság, persze az is csak a szélén, a talpcsatlakozásnál meg többszöröse lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog MJA
2012.11.06. 10:02
Ez esetben tenyleg budos nagy kamu ertek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zvigh
2012.11.06. 11:54
Mekkora agyuk lehet az Asus dizájnereinek, csinálnak végre egy vékonykeretes monitort, amit akár eyefinity-ben is használhatnál, de, egyrészt nincs pivot mód, ráadásul rátesznek egy undorító, ezüst színű, a képernyő síkjából kiálló alsó kávát, így ha össze akarnál tolni belőlük hármat, akkor nem tudod rendese, mert eltámasztja őket az alsó káva. Bravo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nedcoleman
2012.11.06. 14:27
27 colra illene "picivel" nagyobb felbontás - 2560x1440 - ahogy ezt már előttem többen jogosan megemlítették.
-Keret nélküli monitort miért nem tudnak egyébként gyártani?
Az fáj valakinek, vagy még nem jött el az ideje, még le kell húzni pár bőrt, vagy csak lépésenként adagolják az újdonságokat? Eyefinity már ezer éve van, de a nagy vastag monitor keretek miatt nem a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ch00ler
2012.11.06. 14:43
egyetertek az eyefinity-s velemennyel
az LG mar megszopatta a nepet a multkor ezzel a 8 mm-es kavaval, remelem, most valoban 8 mm a 8 mm. Igy akkor mar csak az aljat kell lereszelni egy kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Naquile
2012.11.06. 18:55
plexi káva, azt csá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zorrd023
2012.11.06. 20:39
Tuti kamu a káva ! "kávájuk pedig mindössze 0,8 milliméter vastag." ez nem 8 mm hanem azt állítják hogy 1mm-nél is kisebb tehát 1-0,2=0,8 mm-er Képen látszik hogy nem annyi azt nagyon nagyon nagyon vékony max 1-2 pixel lenne a keret szélessége a képen ha akkora és még túlzok is! De örüljetek ha 8mm lesz ami 0,8cm nagyon nem mindegy hogy milyen mértékegység van oda írva ! Hogy a cikket író írta el vagy a marketing így írja azt nem tudom. De ahogy a férfiak lába között sem mindegy hogy sok cm-ben mérhető valami van vagy csak néhány mm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NimKorko
2012.11.07. 08:44
Ha jobban szemügyre veszed akkor az első képen jól látszik, hogy a káva mellett a fekete sáv már nem hozzá tartozik.
Tehát a káva az lehet 0.8mm vastag, csak maga a kép nem keret nélküli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!