iPon Hírek

Új ASUS hálózati kártya 10 GBASE-T támogatással

Dátum | 2017. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Az ASUS egy új hálózati kártyát mutatott be, ami már támogatja a néhány hónapja bejelentett 2,5 GBASE-T és 5 GBASE-T szabványokat, ezzel együtt pedig a 10 GBASE-T szabványban rejlő lehetőségek kiaknázására is képes, így igazán időtálló befektetésnek tűnik.
Az XG-C100C típusjelzéssel rendelkező hálózati kártya piros nyomtatott áramköri lappal rendelkezik, vezérlője felett pedig egy alumíniumból készített piros hűtőborda húzódik. Az RJ-45-ös hátlapi porttal ellátott újdonság PCI Express x4-es formátumban érkezik, méghozzá meglehetősen kompakt kivitelben, normál magasságú hátlappal. Az ASUS hivatalos weboldala sajnos nem árulja el, milyen chip lapul a nyomtatott áramköri lapon, de mivel szinte csak az Aquantia kínál hasonló képességekkel rendelkező vezérlőt, így elég valószínű, hogy a gyártó egyik termékéről van szó.
Az viszont biztos, hogy az új hálózati kártya a GbE, 2,5 GbE és 5 GbE sebességek elérésére Cat5e hálózati kábel segítségével is képes, a 10 GbE sebességhez azonban mindenképpen Cat6 szabványú kábelre lesz szükség. No meg olyan switchre, ami képes kiszolgálni az eszközt. Az ASUS egyébként pont kínál ilyet az XG-U2008 személyében, igaz, az a modell nem menedzselhető, de átlagfelhasználói célokra így is bőven megfelel, ha belefér a költségvetésünkbe a 100 000 forintos vételár. Az új hálózati kártya használatához Windows 7 vagy újabb Windows operációs rendszer, illetve 3.2-es vagy újabb kernel köré épülő Linux operációs rendszer szükséges. Az XG-C100C modell már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 100 dollár – tehát 30 dollárral olcsóbb, mint az Aquantia hasonló képességű hálózati kártyája. Sajnos ennyiért csak néhány helyen kapható az újdonság, ugyanis az internetes viszonteladók többségénél 120 dollár vagy 110 euró környékén mozog az ára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kb80
2017.06.24. 03:01
elég valószínű, hogy a gyártó egyik termékéről van szó

A letölthető driver is ezt igazolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!