iPon Hírek

Új BenQ monitor üzleti felhasználóknak

Dátum | 2011. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Acer-rel ellentétben a BenQ nem a kikapcsolódni vágyó átlagfelhasználók, hanem az üzleti felhasználók számára kínál új megjelenítőt. A szóban forgó újdonság 22 colos képátlójú, TN típusú LCD kijelzővel kerül a boltok polcaira.

A LED-es háttérvilágítással dolgozó TN panel 16:10-es képaránnyal rendelkezik, natív felbontása pedig 1680 x 1050 pixeles értéket képvisel. A semmitmondó dinamikus kontrasztarány tizenkétmillió az egyhez, a fényerősség 250 cd/m2-es, a betekintési szögek pedig 170/160 fokos értékkel bírnak. Az új monitor két darab beépített, egyenként 1W-os terhelhetőségű hangszórót is tartalmaz.


Az energiatakarékos működésről az Eye-Protect Sensor és az Eco Sensor gondoskodik. Előbbi, azaz az Eye-Protect Sensor a környezeti fénynek megfelelően állítja be a kijelző fényerejét, így nem csak az optimális energiafelhasználásról gondoskodik, hanem a felhasználó szemét is védi. Az ECO Sensor-nak köszönhetően a megjelenítő érzékeli, ha magára hagyták, így automatikusan készenléti állapotra vált, ami energia megtakarítására ad lehetőséget. Ahogy a monitor elé visszatérnek, folytatódhat a munka a megszokott kerékvágásban.

A BL2201PTE monitor beépített állványa lehetővé teszi a kijelző döntését és elforgatását, de emellett még a megjelenítő magasságának testre szabását is elvégezhetjük vele. A videó bemenetek között ezúttal D-Sub, DVI és DisplayPort csatlakozókat találunk.

A novemberben megjelenő újdonság 209 euróba kerül majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!