iPon Hírek

Új billentyűzetek a Logitech-től

Dátum | 2008. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech kínálata két új billentyűzettel és egy új billentyűzet-egér párossal bővült. A gyártó újdonságai a Logitech-től már megszokott minőséget és dizájnt hordozzák magukban, így várhatóan hasonlóan népszerűek lesznek, mint a vállalat jelenleg forgalomban lévő termékei.

Az újdonságok közül a legérdekesebb talán a háttérvilágítással ellátott billentyűzet. A vezetékkel ellátott újdonság 9,3 mm-es vastagsággal bír, az egység új, úgynevezett PerfectStroke technológiával készül, így sokkal kényelmesebb rajta gépelni - állítja a gyártó. Az eljárás lényege, hogy a billentyűk a megszokott 2,2 mm-es távolság helyett 3,2 mm-t tesznek meg, mielőtt az érzékelő lapkát zárnák, a hosszabb út pedig kényelmesebb használatot eredményez. A háttérvilágítással ellátott billentyűk minőségi kivitellel készülnek: a gyártó többrétegű festést, lézeres betűmarást és mikro lencsés fényvisszaverőket használ, így a betűk élesek és könnyedén olvashatóak. A háttérvilágítást a felhasználók szabályozhatják, így könnyedén beállítható a szükséges fényerő. A billentyűzet puha csuklótámasszal és számos funkcióbillentyűvel van ellátva.

Logitech Iluminated Keyboard
A második billentyűzet már a noteszgép felhasználókat célozza meg: az újdonság a diNovo Keyboard for Notebooks nevet viseli. Az egység fényes fekete festéssel rendelkezik, a csuklótámasz viszont szálcsiszolt alumíniumból készül, így a gyártó állítása szerint meglehetősen szép a termék. Az újdonság teljes méretű billentyűzet, azaz a numerikus billentyűkkel bezárólag minden szükséges billentyű megtalálható rajta. Az egység 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológia segítségével kapcsolódik a rendszerhez, így még kábellel sem kell bajlódni, kényelmesen használható. A termék szintén tartalmazza a PerfectStroke technológiát, emellett vékony is: vastagsága a hátlaptól a billentyűk tetejéig mindössze 22.10 mm. A Logitech újdonsága a fejlett energiafelhasználásnak köszönhetően 3 évig képes üzemelni egyetlen elemmel.

Végül, de nem utolsó sorban, hamarosan piacra kerül a Logitech Cordless Desktop S520 is, amely egy billentyűzet-egér páros asztali számítógépekhez. A csomagban egy teljes méretű billentyűzet, valamint egy lézeres egér lapul. Az egér a gyártó szerint sokkal hatékonyabban használható, mint optikai érzékelővel ellátott társai: sokkal pontosabb és jobban követi a mozdulatokat, mint az optikai rágcsálók. Az új billentyűzet-egér páros energiatakarékosan üzemel, a billentyűzet 15 hónapig, míg az egér 8 hónapig képes elemről üzemelni. A billentyűzeten számos multimédiás- és funkció billentyű található, így az Excel, a Word vagy a webböngésző elindítható egyetlen gombnyomással.

A háttérvilágítással rendelkező Logitech Iluminated Keyboard az Amerikai Egyesült Államokban és Európa területén várhatóan októberben kerül forgalomba, ár 79,99 dollár körül mozog majd. A Logitech diNovo Keyboard for Notebooks szintén októberben érkezik, ára 99 dollár lesz, míg a Logitech Cordless Desktop S520 még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet, ára 59,99 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zotya84
2008.09.02. 19:28
szép, szép, de hogy azt a k*rva insert gombot miért kellett annyira odébbtenniük????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bogyo74
2008.09.02. 20:47
Nem tudom, melyik agyament 'ergonómus' találta ki a del/insert variálást. Én már majdnem sikeresen gallyra vágtam vele fontos fájlokat... Rádiós billenytűzetet szinte lehetetlen normális kiosztással találni. De hogy már vezetékesekre is belopakodott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zotya84
2008.09.03. 12:51
Na igen , én csak fater gépénél használok ilyet (EX110), ott az enter legalább kétsoros. (sztem mindegyik magyarnál az lesz). És igen, én is töröltem már fater fényképeinek százát is már emiatt, de hála a (tudásomnak és a) programoknak vissza tudtam őket nyerni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!