iPon Hírek

Új céget alapítottak az Apple-től távozó fejlesztők?

Dátum | 2010. 02. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az elmúlt hónap folyamán bemutatott iPad az Apple első olyan készüléke, amelyben az gyártó házon belül fejlesztett Apple A4-es alkalmazás processzora foglal helyet. A termék kifejlesztésében a korábban felvásárolt PA Semiconductor szakemberei segédkeztek, akik közül a hírek szerint máris elveszített néhányat a vállalat, legalábbis a New York Times értesülései erről árulkodnak.

Néhány szakember elhagyta a vállalatot.Az újság szerint a PA Semiconductor felvásárlásával megszerzett chipfejlesztő szakemberek egy része elhagyta az Apple-t. A LinkedIn-ről származó információk szerint nagyjából féltucatnyi, korábban a PA Semi-nél dolgozó mérnök nézett új lehetőségek után és hamar meg is találták számításaikat: a szakemberek egy új céget hoztak létre San Jose-ban, amely az Agnilux nevet viseli. A NYT forrásai szerint a cég egyik társalapítója a PA Semiconductor korábbi vezető rendszermérnöke, Mark Hayter.

Az EETimes is szert tett néhány értesülésre a furcsa történettel kapcsolatban. Szerintük az újonnan létrejövő vállalat társalapítója nem más, mint Amarjit Gill, aki a PA Semiconductor egyik társalapítója is volt. A PA Semi-nél ő felelt az értékesítéssel és üzleti fejlesztésekkel kapcsolatos teendőkért.

Ez utóbbi forrás, vagyis ez EETimes további érdekes információkról számolt be. Szerintük az Agnilux már együttműködésbe is lépett a Cisco-val és közös erővel egy saját szerverprocesszor fejlesztésébe vágtak. Az új szerverprocesszor több ARM maggal rendelkezik majd és főként az energiatakarékos szerverek piacát fogja célba venni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2010.02.09. 13:47
hehe visszanyal a fagyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2010.02.09. 15:12
Én az apple-t eddig se sokba néztem. Tény hogy atom biztos stabil cuccokat csinálták de hogy egy átlag géphez vagy cucchoz képest akár pc akár zene akár video részleg akármi legalább 3x-os áron adják az már azért vicc és többet nem tud mint a vetély társak csak az a hülye touchscreen az meg számomra nem ér 3x-or annyit legyen bármiről is szó.

Persze egy ilyen 1-2 fejlesztő kiválik a cégtől és saját céget alapít az azért kellemetlen lehet konkrétan szinte mindent tud már az apple-ről tudja mik várhatók a nagyoktól mi az amit neki kell csinálni egy "kis" tőkével simán eléjük kerülhet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iteq47
2010.02.09. 20:16
pf. polarx sztem ezt nem gondotlad elegge at azé sztem hiaba voltak az almanal, nem vihettek barmi infot ki onnan, agyban meg nem tuc oyl sokat raktarozni
a masik meg az h infokkal nem mesz sokra toke nelkul, bizti lehet sponzorokat is talalni, de nem hinnem h kibirnanak akar csak egy kiseb pert is az aple ellen
szal ez kicsit oszetetteb annal minh elcsensz par fejlesztes alapot vagy barmit. asszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!