iPon Hírek

Új Cooler Master billentyűzetek PBT műanyagból

Dátum | 2017. 06. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Frissült a Cooler Master kínálata, így mostantól kettővel több mechanikus billentyűzet közül lehet kiválasztani azt, amelyik igényeinknek és pénztárcánknak egyaránt megfelel. Az újdonságok a MasterKeys S PBT és a MasterKeys L PBT nevet kapták, kettőjük között pedig lényegében csak egyetlen jelentős különbség van: az „S” modell numerikus pad nélkül, helytakarékos kivitelben érkezik, míg az „L” már egy teljes értékű billentyűzet.
A Cooler Master legújabb termékei ezúttal azokat a játékosokat szólítják meg, akik a klasszikus ABS műanyag helyett másféle, jobb tulajdonságokkal rendelkező műanyagfajtára vágynak. Ilyen műanyagfajta a PBT (Polybutylene terephtalate), ami az ABS-hez (Acrylonitrile Butadiene Styrene) képest sok előnyt nyújt, használatának viszont vannak hátrányai is, amelyek miatt eddig nem igazán terjedt el a billentyűzetek piacán. A PBT remek hőállósággal bír, valamint nehéz kidörzsölni, így a mindennapi billentyű-koptatást is remekül tolerálja – ráadásul sokkal-sokkal később fényesedik ki, mint az ABS. A PBT-ben az UV sugárzás sem tesz kárt, míg az ABS esetében ez egy idő után sárgulást okoz. A PBT alapú billentyű-sapkák feliratait a jobb hő- és kopásállóságnak köszönhetően strapabíróbbá lehet tenni, és az ilyen mechanikus billentyűk hangja jól hallhatóan más, mint az ABS alapúaké: mélyebb, teltebb; és egy picit a nyomásérzet is más. A Cooler Master új mechanikus billentyűi természetesen Cherry MX mechanikával érkeznek, amelyek Blue, Brown, Green, Red és Silver kivitelben kérhetőek, családonként más és más üzemi karakterisztikával. Mivel a PBT azonos falvastagság esetén törékenyebb, mint az ABS, így a Cooler Master szakemberei a szokásosnál vastagabb, 1,5 milliméteres falvastagságú billentyű-sapkákat terveztek az új termékekhez, amelyek már kellően ellenállóak az ésszerű határokon belüli erőhatásokkal szemben. Az ABS billentyű-kupakok egyébként rendszerint csak 0,8 milliméter vastagok.
Mindkét új billentyűzet esetében gombnyomással válthatunk a különböző kiosztások között: a hagyományos mellett Dvorak és Workman kiosztás is elérhető, a különböző beállítások módosításához pedig nincs szükség szoftverre, hiszen minden megváltoztatható egy-egy billentyű-kombinációval. Utóbbi a fedélzeten lapuló ARM Cortex alapú SoC egységnek köszönhető. Természetesen makrók rögzítésére is van mód, ezzel együtt pedig Anti-Ghosting és N-Key RollOver funkció is rendelkezésre áll. Mindkét billentyűzet leválasztható Micro-USB kábellel érkezik, valamint járnak hozzájuk piros kiegészítő billentyű-kupakok is, természetesen a könnyű eltávolításhoz szükséges eszközökkel együtt. A kompakt MasterKeys S PBT már elérhető Cherry MX Brown, Blue, Red vagy Silver mechanikával szerelt változatban, ára pedig 80 dollár. A normál méretű MasterKeys L PBT 90 dollárba kerül, viszont ebből a modellből egyelőre csak Cherry MX Blue, Brown és Red változatok készültek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!