iPon Hírek

Új csúcsszérián dolgozik a Huawei

Dátum | 2014. 01. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei nagy ütemben fejlődik az utóbbi években, és ennek eredményeként a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is felléphettek 2013-ban. A vállalat ugyan nem tudta elérni a 60 milliós álomhatárt 2013-ban, de az 52 millió eladott okostelefonnal sincs okuk szégyenkezni. Hatalmas előrelépésről tettek tanúbizonyságot, és végleg feliratkoztak a legnagyobbak közé.
Ascend P6
A vállalat azonban a termékpalettáját illetően továbbra sem teljesen elégedett, így az idei év egyik legnagyobb célja egy friss termékcsalád létrehozása lett. Az Ascend széria jelenlegi felépítésével az a probléma, hogy lényegében két kiemelt modell fut egymás mellett. Az Ascend D2 jelenti a felsőkategóriát, legalábbis ami a normál mobiltelefon méretet illeti (tehát a Mate "phabletet" nem figyelembe véve), a legkeresettebb modell azonban mégis az Ascend P6, és a Huawei reklámjaiban is ezt helyezik a legtöbbször előtérbe. Ezt a két vonalat nem tervezik elvágni, de a kettő előnyeit összefognák egyetlen csokorba, így létrehozva a valódi csúcsterméket is. Jelen állás szerint ez lehet az Ascend S sorozat, ami már a névválasztással is elindulna a Samsung Galaxy S termékvonal nyomába. A Huawei tervei alapján az Ascend S első tagja kölcsönvenné az Ascend D hardverének egy részét és az extráit, majd ha az alapanyag megvan, mindezt egy olyan kifinomult testbe öntenék, mint az Ascend P széria tagjait, és innen merítenék a különböző, agresszív marketingfogásokat is. Az Ascend P6 például az egyik legszebb 2013-as okostelefon lett, mindamellett, hogy a világ egyik legvékonyabb készüléke is. Az Ascend D2 meg szállította a "kötelező" 5 colos Full HD megjelenítőt egy remekbe szabott, saját tervezésű chippel, valamint egy figyelemreméltó 13 megapixeles BSI kamerával. A Huawei elképzelései egészen jók, és ez a terv nem is egy megvalósíthatatlan elképzelés, csak minden eddiginél nagyobb összhangra van szükség a vállalat berkein belül a különböző részlegek között.
Ascend D2
A kínai forrásból származó információk szerint a telefon fejlesztésére már felállították az "álomcsapatot", aminek a munkáját állítólag közvetlenül a vállalat vezérigazgatója, Ren Zhengfei is felügyelni fogja. Mit tudhatunk az első Ascend S-ről jelenleg? Nos, egyelőre hivatalos információnk értelemszerűen nincs, de már körvonalazódni kezd az új zászlóshajó. A pletykák szerint az egész telefon mindössze 6,9 milliméter vastag lesz, de mindent belesűrítenek, amit 2014-ben el tudunk képzelni. A sebességfelelős egy, a Huawei mérnökei által fejlesztett 64 bites chip lesz, ami mellé 3 GB-nyi rendszermemória és 16 GB tárhely kapcsolódik majd. A kijelzője elvileg 2560 x 1440 képpontos felbontásúnak ígérkezik, míg a kamerája 16 megapixeles fotók készítésére lehet alkalmas. Mindezt egy 3050 mAh-s kapacitású akkumulátorral fogják megkoronázni, és persze egy olyan árral, amely alacsonyabb lesz a konkurens megoldásokénál. (Itt persze senki ne számítson olcsó mobilra, állítólag 830 dollár (5000 jüan) felett lesz az ára.) A hangzatos tervek között egyedül a 64 bites SoC lenne megkérdőjelezhető, de ennek az érkezéséről éppen Richard Yu beszélt néhány nappal korábban. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kerülhet bemutatásra a szóban forgó masina, ám jó eséllyel csak az év második felében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. codex
2014.01.23. 17:18
"Jelen állás szerint ez lehet az Ascend S sorozat, ami már a névválasztással is elindulna a Samsung Galaxy S termékvonal nyomába."
Szerintem itt kezdődnek a problémák. Nekem nincs bajom a "copy - paste"-el, de ha egy eredeti irányvonalat találnának ki, és aszerint menne a design, stb. akkor végre valami egyedit is látnánk. Nemtom miért kell állandóan Samsung-ot kopizni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LechooEdy
2014.01.23. 17:30
A P6 nagyon frankó kis mobil lett, talán azzal mutatták meg, hogy ők is tudnak minőségi telefont készíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mocsok92
2014.01.23. 17:49
Codex, ennyi erővel hogy képzelte azt a samsung, hogy lekopizza az IBM Simon érintőkijelzős cuccát?
Ez az érintős dolog, már rég nem eredeti, attól függetlenül hogy én is azt használok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. codex
2014.01.23. 19:29
Szerintem minden kisebb gyártó kopizni akarja a Samsung-ot. Gondolom azt hiszik, hogy ha az ő irányvonalukat követik design-ba akkor ők is olyan eladásokat fognak produkálni. Nekem már nagyon régóta nem tetszik a "szappantartó" design, szerintem ormótlan, nem értem miért kell azt követni, de jól van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!