iPon Hírek

Új CULV processzorok az Inteltől

Dátum | 2010. 05. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel új mobil processzorokat mutatott be, amelyek a CULV családban kapnak helyet. Az egységek az ultravékony noteszgépekben tűnhetnek majd fel a nem is oly távoli jövőben.


A friss CULV processzorok között találunk mindent, amire csak szükség lehet a piacon a Celeron modelltől egészen a Core i7-es központi egységig. A megcélzott szegmenst nézve nem meglepő, hogy mindegyik termék kétmagos felépítéssel rendelkezik, és 18W-os TDP-vel üzemel, amibe már beletartozik az integrált VGA fogyasztása is. Az alábbi kis táblázatban láthatjuk az egyes processzorokkal kapcsolatban rendelkezésre álló információkat:

Az új processzorok specifikációi. (TechReport)
Az újdonságok az alacsony feszültségű Core i5-ös és Core i7-es mobil processzorokat váltják majd a piacon, de ezzel együtt olcsóbb alternatívákat is kínálnak a gyártók és a vásárlók számára a Core i3-as, Pentium és Celeron modellek személyében. A Hyper-Threading támogatás csak a Core család tagjainál érhető el (i3/i5/i7), míg a Turbo Boost technológia által nyújtott előnyökből csak a Core i5/i7-es modellek profitálhatnak. Mind a hat processzor ugyanazt az Intel HD videó vezérlőt tartalmazza: az egység órajele a terhelés függvényében dinamikusan változik 166 MHz és 500 MHz között a Dynamic Frequency technológiának hála.

Az új központi egységek köré épülő konfigurációk a jövő hónap elejétől kezdve áraszthatják el az ultravékony noteszgépek piacát. A termékek az Acer, az ASUS, a Gateway, a Lenovo és az MSI kínálatából kerülnek majd ki, de természetesen egyéb vállalatok is felhasználhatják az Intel új CULV processzorait. Az Intel már most 40 dizájn díjat söpört be a CULV processzorok segítségével, és a cég alelnöke szerint minden fontosabb OEM gyártó alkalmazni fogja majd a friss termékeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. doktorovic...
2010.05.25. 12:55
hát igen no komment, a konkurencia ami természetesen nem létezik ilyenkor hol marad? Grat INTEL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. doktorovic...
2010.05.27. 09:28
úgy látom nem sok hsz van az enyémen kívül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!