iPon Hírek

Új DDR2-es memória chipek a Microntól

Dátum | 2007. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Micron új 1 Gb-es DDR2-es memória chipeket fejlesztett ki, amelyek 68 nm-es csíkszélességgel rendelkeznek. Az újdonságok a gyártó szerint kisebbek a jelenleg forgalomban lévő chipeknél, ezzel együtt a fogyasztásuk is kisebb, így főként mobil eszközökbe és szerverekbe szánja őket a Micron, mivel ezekben a környezetekben rendkívül fontos a méret és a fogyasztás.


Az új chipek a Micron 6F2 kódnévvel ellátott technológiájával készültek, az új 1 Gb-es DDR2-es chipek mindössze 56 négyzetmilliméteres mérettel rendelkeznek. A 68nm-es gyártási technológiával készülő DDR2-es újdonságok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején indulhat meg, a DDR3-as és egyéb alacsony fogyasztású DRAM chipek a jövő év második felében érkezhetnek.

Az új, 68 nm-es gyártási technológiával készülő DDR3-as memória chipek 1600 megabit/másodperces teljesítményre lesznek képesek, ezzel együtt fogyasztásuk mintegy 20%-kal csökken a jelenleg forgalomban lévő DDR3-as memóriák fogyasztásához képest. A 68 nm-es csíkszélességgel büszkélkedő DDR3-as chipek a Micron Aspen memóriacsaládjában kapnak helyet, ez a család energiatakarékos modelleket tartalmaz, amelyek főként az adattároló szerverekben és a notebookokban kerülnek felhasználásra, hiszen ebben a két szegmensben komoly előnyökkel jár a modulok alacsony fogyasztása.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 17:46
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!