iPon Hírek

Új e-sport játék a Killer Instinct fejlesztőitől

Dátum | 2016. 10. 03.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Killer Instinct fejlesztőjét, a Double Helixet nem sokkal az ingyenes verekedős játék megjelenése után felvásárolta az Amazon Game Studios. Most az e-sport berkeiben szeretnék megvetni a lábukat új játékukkal, a TwitchConon bejelentett Breakaway-jel, mely a Double Helixre jellemző harci rendszereket a komplex csapatalapú akcióba építi be. A játékot úgy tervezik, hogy a streamerek kedvében járjon és elősegítse a nézőkkel való interakciót, ami nem véletlen, hiszen a Twitch az Amazon tulajdona. A speciális lehetőségek között a Metastream nevű funkcióval például valósidejű statisztikai kijelzéseket jeleníthetnek meg, a Broadcaster Match Builderrel meghívhatják a nézőket a meccsekre, a Spotlight pedig közli a játékosokkal, ha az adott meccset közvetítik és egy kattintással követhetik a streamert. A Stream+ szavazások megtartását teszi lehetővé, illetve a nézők pontokat válthatnak játékbeli felszerelésekre.
A Breakawayt egyfajta mitológiai sportküzdelemnek határozzák meg, mely a gyors akcióra, a csapatmunkára és az élő közvetítésre épül. Az egyes csapatok tagjait legendás harcosok folyamatosan bővülő köréből választhatjuk ki, köztük olyan hősökkel, mint Spartacus, a gladiátor, Morgan Le Fay, a gonosz varázslónő, vagy Vlad, a vérszomjas hadúr. A játék leírása szerint minden kör elején építményeket idézhetünk meg, melyeket elhelyezve a pályán befolyással lehetünk a játékmenetre, akár az egész területet mi irányíthatjuk, ha jól pakolgatunk. Az építmények segítségével például megostromolhatjuk az ellenfeleket, védelmezhetjük a csapattársakat, új utakat készíthetünk az arénában, gyógyíthatjuk magunkat. A helyszínek között olyan ismert lokációk szerepelnek, mint El Dorado, Atlantis, vagy a Styx folyó. A cél az, hogy eljuttassunk egy ereklyét az ellenfél pályarészére, ehhez pedig vagy legyőzünk mindenkit a másik csapatból, vagy úgy alakítjuk az eseményeket, hogy az idő lejártakor a másik oldalon legyen a tárgy. Ezt egyébként bármelyik karakter cipelheti, de harc közben könnyen elejthetjük. A harcrendszer eléggé összetett. Az építmények mellett minden karakter használhatja alaptámadását, vagy valamelyiket három speciális képessége közül. Alona, a gyógyító például megnövelheti a körülötte lévők életerejét, Spartacus pedig gyors, egymást követő kombókal operál. Tovább árnyalják a képet a meccsek alatt gyűjtött aranyból vásárolható tárgyak, melyekkel a karakterek sebességét, védekezését vagy támadási erejét növelhetjük. A vásárlás megnyitja a tárgyak jobb változatainak hozzáférhetőségét, tehát ha az első három körben ugyanazt a cuccot vesszük meg, a negyedikben extra erős verziót is kaphatunk.
Mindezek ismeretében felmerül a kérdés, mennyire alkalmas a játék arra, hogy e-sport cím legyen. Az Amazon Game Studios vezetője, Patrick Gilmore szerint mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szintet, az állandó fejlesztések ritkák, a legtöbb semmissé válik a meccsek után. Sok olyan is lesz, ami csak esztétikai célt szolgál, az még nem eldöntött, lesznek-e olyanok, melyekkel a karakterek statisztikai értékeit befolyásolhatnánk. A Breakaway alfájának tesztelésére bárki jelentkezhet, mindössze egy Twitch-fiók szükséges hozzá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Vazul267
2016.10.03. 11:50
Az a doomhammer copy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LGx
2016.10.03. 12:02
nem tűnik valami izgalmasnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!