iPon Hírek

Új egybegép az MSI-től: jön az AC1900-as modell

Dátum | 2010. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI kínálatában egy újabb egybegép jelent meg, amely a Classic sorozatba tartozik és az AC1900-as típusjelzést viseli. A friss jövevény a gyártó közleménye szerint 16:9-es képarányú, 18,5 hüvelykes képátlóval rendelkező LCD kijelzőt tartalmaz, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál.


A rendszer az Intel G41-es északi hídjából és ICH7-es déli hídjából álló lapkakészlet köré épül, így könnyen kitalálhatjuk, hogy az integrált videó vezérlő szerepét ezúttal nem egy, a processzorba integrált Intel HD Graphics sorozatú megoldás, hanem egy Intel GMA X4500-as vezérlő tölti be. A konfiguráció egy Intel Celeron Dual Core E3400-as processzorral érkezik, amely 2,6 GHz-es órajelen üzemel és 1 MB-nyi gyorsítótárral bír. Rendszermemóriából alap esetben 2 GB-nyi jár, de akár 4 GB-nyi So-DIMM modullal is kérhetjük majd a konfigurációt. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel ellátott merevlemez gondoskodik, de a repertoárban természetesen egy DVD-író is jelen van.


A friss jövevény 802.11 b/g típusú WiFI adapterrel, négy az egyben kártyaolvasóval (SD, MMC, MS, MS Pro), valamint egy 1,3 megapixeles beépített webkamerával egyaránt rendelkezik, sőt, még két darab 2W-os beépített hangszórót is tartalmaz. A 471 x 347 x 64 mm-es mérettel rendelkező egybegép D-Sub videó bemenettel, hat darab USB 2.0-s porttal, egy RJ45-ös porttal (Ethernet vezérlő számára), illetve fejhallgató kimenettel és mikrofon bemenettel érkezik. A rendszer tápellátásáról egy 120W-os külső táp adapter gondoskodik majd. A gyártó a hírek szerint előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel dobja piacra az új egybegépet.


Az MSI Classic egybegép sorozatában helyet foglaló jövevény hamarosan feltűnhet a boltok polcain, de azt egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe fog kerülni. A specifikációkat elnézve szinte egészen biztos, hogy nem a legdrágább modellek közé tartozik majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. szabtam
2010.11.18. 15:05
esata nyenyi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2010.11.18. 17:58
Rakátrsöprés, egy ilyen monitort nem nagyon tudtak volna másképp eladni, a többi alkatrész is szinte nosztalgikus.

Nem meglepő, hogy a grafikus mag nincs a processzor mellé tokozva, ha azt sikerült is megoldaniuk, hogy asztali alkatrészekből építsenek egybegépet, arra azért nem hiszem, hogy képesek, hogy az E3400-as tokját felbontva beerőszakoljanak egy GPU-t. Kiváncsi vagyok, milyen hangja lesz terhelés alatt, a 120W-os tápot a monitorral akár még ki is használhatja, és az a sok hő mind mind azon a néhány apró részen kell kisuhanjon, mert a müanyag ház nem fogja nagyon vezetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. isyathor
2010.11.19. 11:57
Raktársöprés bizony. De ha bele gondolsz egy laikus család számára ez a gép tökéletesen elég. Hiszen a legtöbb családnál nem használják játékra a gépet csak netezgetnek, töltögetnek és néha filmet néznek. Ha nagyon játszani akarnak akkor valamilyen konzolt vesznek. Plusz az egybegépek azért is jobbak mert így nem kell bűvészkedni a hozzá nem értőknek a sok kábellel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!