iPon Hírek

Új EIZO monitorok IPS panellel és ultravékony kávával

Dátum | 2014. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EIZO két új monitorral jelentkezik, amelyek a FlexScan sorozatot erősítik, és kifejezetten munkára készültek. Az EV2450-es és EV2455-ös monitorokat gyártójuk irodákba, vezérlőszobákba, illetve egyéb olyan területekre szánja, ahol fontos a vékony káva, az extrém alacsony fényerő melletti villódzás-mentes működés, valamint szükség van széles betekintési szögekre is. Az új monitorok között van néhány lényeges különbség. Az EV2450-es modell 23,8 hüvelykes képátlójú kijelzőt alkalmaz, amelynek natív felbontása 1920 x 1080 pixel. Ez a modell 1 milliméter széles felső és oldalsó kávát kapott, a fekete szélek azonban 5,2 milliméter széles sávot foglal el. Az EV2455-ös kiadás esetében már 24,1 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel gazdálkodhatunk, ami 1920 x 1200 pixeles natív felbontás mellett üzemel, kávája pedig ugyanúgy 1 milliméter széles, mint társáé, és 5,2 milliméternyi helyett csak 4,3 milliméternyi helyet foglal el a fekete sáv. Az új monitorok helytakarékosak, ugyanis mélységük csak 47,9 milliméter, valamint többmonitoros megjelenítő rendszer építéséhez is ideálisak a vékony káva miatt. Más kérdés, hogy a fekete sáv így is jelentősen rontja az összképet – ugyanúgy, mint ha egy szélesebb kávájú monitort használnánk.
FlexScan EV2450
A fenti különbségektől eltekintve számos azonos tulajdonságot is találunk. Az új monitorok mindketten 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező IPS panelt kaptak, viszont fényerősség tekintetében van egy pici különbség köztük: az EV2450 esetében 250 cd/m2-es, az EV2455 esetében pedig 300 cd/m2-es értékkel kell megbarátkozni. A tipikus kontrasztarány mindkét esetben 1000:1 értéket képvisel. Az IPS panel válaszideje szürkéből szürkébe történő átmenet esetén mindössze 5 ezredmásodperc. Az új monitorok képesek akár 1 cd/m2-es fényerősség mellett is üzemelni, méghozzá 74%-kal alacsonyabb villódzás mellett, mint riválisaik. Az EIZO hibrid háttérvilágítási technológiájának köszönhetően a panel villódzása még a fentebb említett extrém alacsony fényerősség esetén sem észrevehető.
Az új monitorok DisplayPort, HDMI, DVI-D és D-Sub videó bemenettel rendelkeznek, gyári állványuk pedig meglehetősen komoly testre szabhatóságot biztosít. Az állvány jóvoltából a kijelző magassága 0-140 milliméter közötti tartományban állítható, de a kijelző elforgatására (344 fok), illetve döntésére (5 fok lefelé, 35 fok felfelé) is van mód. Hab a tortán, hogy az új monitorok emellett még pivot/portré módot is kínálnak, méghozzá mindkét irányban. A fedélzeten két darab 1 wattos hangszóró, valamint egy fejhallgató kimenet, egy 3,5 milliméteres audió bemenet, illetve egy kétwattos USB 3.0-s hub is helyet kapott, azaz meglehetősen jól felszerelt termékekről van szó. Az újdonságok az Eizo EcoView technológiájának köszönhetően igen baráti fogyasztás mellett üzemelnek: az EV2450 12 wattos, az EV2455 pedig 13 wattos tipikus fogyasztás mellett dolgozik. Az újdonságokat automatikus fényerő-szabályzás segíti az energiahatékony működésben, de emellett az Ecoview Sense 2 eljárás is hasznos lehet, ugyanis a felhasználó távozásával automatikusan készenléti állapotba küldi a monitort. A monitorok igény esetén áramtalaníthatóak is, hála a beépített kapcsolónak.
FlexScan EV2455
Vállalati, illetve nagyobb irodai környezetben hasznos funkció, hogy a monitorok beállításai USB porton keresztül módosíthatóak, így arra is van lehetőség, hogy több tucatnyi monitort üzemeltessük ugyanazon beállítások alkalmazása mellett. Az Eizo újdonságainak szállítása már megkezdődött, ám elérhetőségük országonként eltérő lesz. A termékek várható ajánlott végfelhasználói árát egyelőre nem közölte a gyártó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!