iPon Hírek

Új, elegáns w-lan router

Dátum | 2007. 07. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az átlagos vezeték nélküli router meglehetősen szürke kis eszköz, ami csendesen és szerényen meghúzza magát valahol a házban, és igazából csak akkor vonja magára a figyelmet, ha valamelyik felhasználó éppen YouTube-ot néz és akadozni kezd a vétele. Ezzel szemben a Belkin N1 Vision routerjét kimondottan arra tervezték, hogy büszkén és dicsőn feszíthessen a számítógépasztalunkon. Ez az eszköz is van olyan szemrevaló, mint az Apple bármelyik terméke, és egy olyan LCD-képernyővel is büszkélkedhet, ami kijelzi az éppen aktuális fel- és letöltési sebességeket, hálózati sávszélesség-használatot, vendég-hozzáférési kulcsokat, plusz még az időt és a dátumot is. Ezen felül pontosan meg tudja határozni azt is, hogy a hálózat melyik gépei bonyolítják le a legnagyobb adatforgalmat - ami különösen a nethasználati költségek elosztásakor válik érdekessé a felhasználók számára.

A Belkin új, karcsú és kifinomult tervezésű N1 Vision vezeték nélküli routere tehát lehetővé teszi a hálózati aktivitás interaktív nyomon követését a kijelzőjén (inkluzíve letöltési-feltöltési sebességek, hálózati sávszélesség-használat, a hálózatra csatlakozó eszközök száma), gigabites vezetékes portokkal rendelkezik, és a 802.11n 3x3 MIMO rádiószabványra tervezték.

További jellemzői:

* interaktív kijelző
* CD-nélküli, Plug-and-play telepítés
* max. 480 méteres hatótáv
* 20/40MHz-es üzemmódban akár 300Mbps sebesség
* kompatibilis a IEEE 802.11g, 802.11b, 802.11n draf 2.0^1, 802.3ab szabványok mindegyikével
* WAN - 1 gigabites port; LAN - 4 gigabites portok
* a biztonságról a következők gondoskodnak: Wi-Fi Protected Setup™; WPA™, WPA2™; 64-/128-bit WEP kódolás; többszörös SSID
* VPN támogatás: PPTP; IPSec pass-through

A Vision 2007 július végétől lesz kapható, először az USAban, aztán Ázsiában, Európában és Ausztráliában is. Ajánlott fogyasztói ára 199 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.18. 10:05
A Belkin új, karcsú és kifinomult tervezésű N1 Vision vezeték nélküli routere tehát lehetővé teszi a hálózati aktivitás interaktív nyomon követését a kijelzőjén (inkluzíve ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!