iPon Hírek

Új elnök-vezérigazgató a Hewlett Packard-nál

Dátum | 2011. 09. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Egy ideje már sejthető volt, hogy a HP vezetőségében némi átalakulás következik majd be, ám már végre a hivatalos közlemény is megjelent az ügyben, így már nem titok: a cégvezetői székben Meg Whitman váltja a korábbi elnök-vezérigazgatót, Leo Apotheker-t.

A Hewlett Packard igazgatótanácsa azonnali hatályú döntést hozott a kérdésben, így a váltás már végbe is ment. Maga Meg Whitman egyébként már ismerős szereplőnek minősül az üzleti életben, hiszen ő eddig az eBay elnök-vezérigazgatói székében ült és főleg a kereskedelemmel, valamint a vásárlói fogyasztással kapcsolatos területeken szerzett tapasztalatot.

Meg WhitmanA rendkívül kritikus elemzők véleménye az, hogy Meg Whitman helyett célszerűbb lett volna megválasztani elnök-vezérigazgatói posztra a HP szerver szegmensének vezetőjét, Dave Donatelli-t, vagy a PC üzletág első emberét, Todd Bradley-t. Az elemzői bizalmatlanság alapja az, hogy Meg Whitman az utóbbi időkben elég sok megkérdőjelezhető, illetve semmiképpen sem jól átgondolt döntést hozott – jó példa erre az Skype felvásárlása. Talán ezekkel a kérdésekkel egyelőre kár is foglalkozni, hiszen a HP élén Meg Whitman még nem bizonyított, így majd csak az első pár hónap, illetve az első év eltelte után érdemes komolyabb következtetéseket levonni tevékenységéről.

Az már teljesen biztosnak látszik, hogy a HP korábban meghatározott stratégiája nem változik az új elnök-vezérigazgató érkezésével: a PC üzletágat továbbra is külön vállalatba szeretnék kiszervezni, a webOS alapú táblákkal és okostelefonokkal kapcsolatos fejlesztéseket nem folytatják tovább és az eddigieknél jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a szoftveres megoldások fejlesztésére.

Az elnök-vezérigazgató váltásra egyébként a cég közleménye szerint azért volt szükség, mert a vállalat kritikus helyzetben van, így az eddiginél ütőképesebb vezetésre van szükség, hogy az eltervezett stratégiai lépések elvégezhetőek legyenek, a cég pedig ki tudja aknázni a piacban rejlő jövőbeli lehetőségeket. Az igazgatótanács szerint Meg Whitman – mivel nyolc hónapja a HP igazgatótanácsának tagja – megfelelő rálátással rendelkezik a cég ügyeire és tisztában van a termékekkel, illetve piaccal kapcsolatos lehetőségekkel is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2011.09.26. 22:41
első év eltelte után érdemes komolyabb következtetéseket levonni tevékenységéről.

Már ha lesz annyi ideje..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!