iPon Hírek

Új fejlesztőcéget alapított a WoW egykori vezető dizájnere

Dátum | 2016. 09. 13.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Ahogy mi is megírtuk, visszavonul Chris Metzen, a Blizzard kreatív vezetője, de nem csak ő távozott a cégtől az utóbbi időben. Rob Pardo, a World of Warcraft vezető dizájnere 17 év után hagyta ott a vállalatot még 2014-ben. Azóta nem sok hír jött róla, de most bejelentette a Bonfire Studios megalapítását. Az új, indie fejlesztőcég olyan munkatársakkal rendelkezik, mint a Nexon volt vezérigazgatója, Min Kim, vagy olyan ex-Blizzardosok, mint Matthew Versluys (technikai vezető és hálózatépítő a Battle.netnél), Nick Carpenter (a Starcraft-játékok és a Diablo 3 fejlesztésének egyik művészeti vezetője) és Josh Mosquiera (a Diablo 3 készítésének kreatív vezetője). Lenyűgöző névsor, nem véletlen, hogy a Riot Games és egy pénzügyi csoport máris 25 millió dollárt fektetett a stúdióba.
Pardo elmondta, hogy maximalizálni szeretnék a fejlesztők mozgásterét, ezért a csapatot kisebb, változatos és erős egységekre tagolják, melyeket szuperhősökről, például a Bosszúállókról neveznek el. A Bonfire Studiosnak még nincs bejelentett projektje, de fejlesztői hitvallásukat már közzétették. „A játékfejlesztők álommunkát végeznek, hiszen ez egyben a hobbijuk, szenvedélyük is. Nem úgy állunk a feladatok elé hétfőnként, hogy no, legyünk gyorsan túl rajta és hétvégén bulizunk. Ennek ellenére sokszor kemény döntést kell hoznunk arról, hogy egy nagy cégnél dolgozzunk egy sikerjátékon, a gépezet részeként, vagy egy apró indie csapatnál, akiket alig ismernek, de többet ér a szavunk. A Bonfire Studiost olyan helynek szeretnénk, ahol senki sem kényszerül rá a választásra. Ahhoz, hogy függetlenként dolgozhassunk és olyan játékokat készíthessünk, amilyeneket szeretnénk, csodálatos befektetőkre volt szükségünk, hiszen a szuperhősök bázisai sem ingyen épülnek. Azonban nem csak üzleti hátteret akartunk, igazi partnereket kerestünk, akik tanácsokat adhatnak, összeköthetnek másokkal is, de főként osztoznak a stúdióval kapcsolatos elképzeléseinkben.” A teljes közleményt elolvashatjátok a cég oldalán.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. TBT1989
2016.09.13. 21:53
Nick Carpenter is lelépett a Blizzardtól? A csávó, aki a Cinematic részleget vezette? Mi a fene? A Legion stáblistájában még szerepel, most pedig már egy új fejlesztőcégnél látható a neve. Josh Mosquiera már a nyáron kilépett, ő is meglepett, de Chris Metzen visszavonulása sokkal jobban megindított.
Úgy tűnik, új korszak köszönt a Blizzard számára, csakúgy, mint 2005-ben a Blizzard North megszűnésekor. Eddig nem sok jóval kecsegtetnek a jövőre nézve. Az ex-Blizzardos arcoknak pedig sok sikert! A hóvihar mindent felemészt, majd idővel továbbáll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SPARXS
2016.09.14. 03:53
"John Mosquiera (a Diablo 3 készítésének kreatív vezetője)" Itt van egy apró hiba az úriembert Josh-nak hívják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nephin SPARX...
2016.09.14. 08:41
Köszi az észrevételt, természetesen javítottam az elírást, mea culpa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!