iPon Hírek

Új fenyegetés a számítógépekre: hangyák

Dátum | 2008. 05. 16.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A víztől kezdve a villamos hálózat ingadozásáig rengeteg dolog veszélyezteti gépünk életét. Azonban most egy még extrémebb dolog leselkedik a gyanútlan PC-re, mégpedig egy különleges hangyafaj.

Az Egyesült Államokban, Texas állam Houston városában ütötte fel fejét a hangyainvázió. Az "crazy raspberry ant"-nak nevezett állatok vélhetően teherhajón érkeztek Houston kikötőjébe, és onnan kezdték meg hódító útjukat. Egyik megkülönböztetőjelük, hogy nem sorban, egyenes vonalban haladnak, hanem ennivaló keresése miatt rendezetlenül össze-vissza mozognak.

A hangyák úgy tűnik teljesen immunisak a közönséges hangyairtó anyagokra. Ráadásul a számítógépek használhatatlanná tétele mellett a vöröshangyákat is elfogyasztja az új faj. Embert is megcsípi a bolha-méretű hangya, de nem a fullánkjával teszi meg azt. Az eddig beérkezett jelentések alapján a megfertőzött számítógépek leálltak és a tűzjelző készülékben is üzemzavart okoztak a kis kártevők.

Nem ez az egyetlen hangyafaj, ami elektronikus eszközöket támad meg. Texasban minden forró és nedves nyáron a légkondícionáló megtelik vöröshangyával, amik egy idő után meggátolják az elektronikai egység működését.

A hírben szereplő hangyával, amit "crazy raspberry ant"-nak hívnak az a probléma, hogy minden kolóniában több királynő is megtalálható, így többet kell elpusztítani hogy megsemmisítsük a probléma forrását. A hangyairtók jelenleg a környezetvédelmi hivatalt ostromolják, hogy erősebb szert használhassanak a probléma megfékezésére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. benkó
2008.05.17. 20:16
az itthon őshonos fajoknak nincs de a több tízezerből előfordulhat hogy Afrikában él olyan faj aminek van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!