iPon Hírek

Új firmware csökkenti az Intel 750-es SSD-k boot idejét

Dátum | 2015. 09. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel 750-es sorozatú SSD meghajtóinál eddig megfigyelhető volt egy érdekes jelenség: a termékekre telepített operációs rendszer szokatlanul lassan töltődött be, legalábbis a többi SSD meghajtóhoz képest, legyen szó Intel gyártmányú, vagy éppen konkurensek által készített megoldásokról. A PCIe kapcsolatot használó 750-es sorozatú SSD meghajtókhoz pont a napokban érkezett egy friss firmware, amelynek legfőbb feladata, hogy lerövidítse a szokatlanul hosszú boot időt – ezzel végre a szupergyors SSD képességeinek megfelelően, gyorsan töltődhet be a rendszer.
Az új firmware letöltése előtt érdemes adatainkról mentést készíteni, majd ezt követően az Intel Solid-State Drive Data Center Tool segítségével beszerezhetjük és telepíthetjük az új szoftvert. Az új firmware egyébként az Intel SSD Toolbox és a Firmware Update Tool legfrissebb kiadásain keresztül is beszerezhető lesz, illetve már be is szerezhető. Az Intel szakemberei persze ezzel egy időben felhívják egy fontos dologra is a figyelmet: noha a firmware mindenképpen gyorsít majd a rendszerbetöltésen, a PCIe alapú meghajtókról így is lassabban indul el az operációs rendszer, mint a SATA alapúakról, ennek oka pedig az, hogy a PCIe alapú megoldások inicializálásához több időre van szükség. Jó hír viszont, hogy az Intel 750-es sorozatú SSD meghajtóinak azon tulajdonosai, akik már telepítették a friss firmware-t, arról számoltak be, hogy a rendszerindítás jelentősen gyorsabb lett – érdemes hát rászánni az időt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ChoSimba
2015.09.28. 16:44
Akkor ez a lassabb boot idő az M.2 típusú SSD-kre is igaz ? A pcie bekötésűre gondolok, nem a satásra. Bár érdekelne a satás is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ParagonHex ChoSi...
2015.09.30. 07:42
Jó kérdés! Engem is érdekelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!