iPon Hírek

Új fitneszkarperec a Garmintól

Dátum | 2014. 09. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Garmin neve minden bizonnyal sokak számára ismerős már, hiszen a vállalat az 1989-es alakulása óta szinte minden olyan területre beférkőzött, ahol csak jól jöhet a GPS vevő vagy a sok év alatt szerzett tapasztalatuk. A vállalat a repülőgépektől a személygépjárműveken és a kézi navigációs eszközökön át a karórákig rengeteg területen képviselteti magát, beleértve mostanra az okosórákat és a fitnesz kiegészítőket is.
A Berlinben megrendezésre kerülő elektronikai kiállításon a cég egy újdonságot állított ki. A sportolók munkáját segítő vívosmart karperecben komoly potenciál rejlik az eddigiek alapján, viszont jelen állás szerint az ára egy kicsit magasnak ígérkezik. No, de ennyi elég is előzetesen, lássuk, pontosan miről is van valójában szó. Garmin Vívosmart
A Vívosmart nagyon sokoldalú annak ellenére, hogy meglehetősen egyszerű szerkezetnek tűnik. A beépített szenzorokkal és a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazással a nap minden pillanatában hasznos adatokat gyűjt a felhasználóval kapcsolatosan, és ha kell, akkor fontos információkkal tud szolgálni a viselőjének. Számolja a lépéseket, a megtett távot, az elégetett kalóriák mennyiségét, és az alatt sem pihen, míg a tulajdonosa álomra hajtja a fejét, ugyanis az alvási ciklusokat is jegyzi. Beépített pulzusmérőt sajnos nem tartalmaz alapból, viszont lehet szinkronizálni az erre alkalmas Garmin termékkel, a rövid műveletet követően pedig már ezt az értéket is látni lehet rajta, és továbbítani tudja a mobil számára. Minden adatot automatikusan szinkronizál, és ha valamilyen értesítés befut a telefonra, akkor az szinte azonnal látszik a karperec felületén is. Még egy rezgőmotor is szerephez jutott benne, ami jelzi is a friss történést.
Az apróság felületén egy enyhén hajlított, OLED technológiás megjelenítőnek köszönhetően rajzolódnak majd ki a különböző hasznos dolgok. A kiegészítő komplexitását jól mutatja az, hogy nem gombokkal lehet a felületén navigálni, hanem érintésérzékeny lett. Sok-sok információt meg tud majd jeleníteni a hozzá tartozó applikációnak köszönhetően, és akkor sem fog pihenni, ha nincs semmilyen releváns "mondanivalója"; ilyenkor a pillanatnyi időt jelzi. A Garmin mérnökei mindenre odafigyeltek a tervezés során, és olyan védettséggel látták el a készüléket, hogy az 5 ATM-es nyomást is kibír víz alatt, ami nagyjából 50 méteres vízmélységnek felel meg, por pedig értelemszerűen egyáltalán nem tud belejutni. Ez sokkal több, mint amennyit az átlagos okosórák bírnak, de a hasonló kvalitású karperecek között is kiemelkedő eredménynek számít. További pozitívum még a Vívosmart kapcsán, hogy egészen alacsony az energiaigénye, ezáltal egyetlen feltöltést követően közel egy hétig is bírni fogja a strapát. A szilikon bőrbe bújtatott kiegészítő felülről minden esetben fekete színű, viszont a belső oldala lehet fekete, szürke, kék, lila vagy akár rózsaszín is. Ennek köszönhetően a férfiak és a nők is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő példányt.
A Garmin Vívosmart az Egyesült Államokban kezdi majd a karrierjét, még ebben a hónapban a boltok polcain fog landolni, az ajánlott fogyasztói ára pedig 170 dollár lesz. A gyártó a tervek szerint szélesebb körben is forgalmazni fogja egyébként a terméket, a terjeszkedés novemberben veheti kezdetét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. ptaylord
2014.09.10. 18:17
Kár, hogy ilyen drága. sokkal jobban tetszik mint az okos óra, meg strapabíróbbnak is néz ki. Reméljük meg lejjebb az ára 1-2 éven belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!