iPon Hírek

Új folyadékhűtő blokk, amin OLED kijelző is lehet

Dátum | 2016. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A napokban egy új, meglehetősen érdekes folyadékhűtő blokk készült, amely minden modern processzorfoglalattal kompatibilis, kiváló hűtőteljesítményt biztosít az adott rendszerben, és számos szokatlan extrát is tartogat.
A Cuplex Kryos Next névre keresztelt modell az Aqua Computer műhelyében készült, dizájn és felszereltség terén pedig többféle kivitelben is elérhető lesz. A tükörpolírozott talpazattal ellátott újdonság belsejében mikrocsatornák között folyhat a hűtőközeg, amelyek nagy felületen keresztül biztosítják a hőátadást. Extra, hogy a beáramló hűtőközeget terelő talpazat dőlésszöge ezúttal állítható, így a hűtőteljesítmény az adott rendszer igényeihez szabható. Ráadásul ehhez az módosításhoz csak egy imbuszkulcsra van szükség, le sem kell szerelni a folyadékhűtő blokkot a processzorfoglalatról, mint egyes rivális megoldásoknál. A technológiát VARIO névvel emlegeti a cég.
Ennél egy fokkal látványosabb újítás, hogy a folyadékhűtő blokk felső részén igény szerint akár egy OLED kijelző is jelen lehet, ha VISION modellt választunk. Ezen az apró kijelzőn a processzor aktuális üzemi hőmérséklete és terheltsége egyaránt megjeleníthető, de a mellékelt szoftveren keresztül testreszabható a kijelző tartalma, így más információk is megjelenhetnek a Vision panelen. Sőt, a rendszer üzemi adatait akár weben vagy okostelefonos alkalmazáson keresztül is nyomon lehet követni.
Amennyiben akrilüveg fedlappal rendelkező VISION modellt választunk, úgy RGB LED-es világításhoz is juthatunk, a LED fénye pedig az egyes rendszeradatok változásának megfelelően módosulhat, ahogy azt előzőleg beállítottuk. A folyadékhűtő blokkon található elektronika természetesen USB porton keresztül kommunikál az adott rendszerrel.
A VISION modellen egyébként extraként aquabus csatlakozó is van, amellyel aquaero 5-ös vagy 6-os rendszerhez kapcsolható a blokk, de egy átfolyásmérő csatlakoztatására is van lehetőség – utóbbi portja akár riasztási kimenetként is konfigurálható.
A szabványos G1/4-es fittingeket fogadó folyadékhűtő blokk AMD fronton Socket AM3, AM3+/FM2/FM2+ processzorfoglalatokra passzol, Intel fronton pedig LGA-115x és 2011x foglalatokra szerelhető fel. Az alapot nikkelezett réz vagy .925-ös ezüst adhatja, a blokk fölé pedig fekete acetal, akrilüveg, pirosas árnyalatú réz, nikkelezett sárgaréz vagy PVD bevonattal ellátott sárgaréz fedlap kerülhet.
Az új folyadékhűtő blokkok közül a legolcsóbb VARIO modell 244,9 euróba kerül, az OLED kijelzővel is ellátott VISION modellek ára pedig 264,91 eurótól 284,9 euróig terjed, attól függően, milyen modellt választunk. Az újdonságok már kaphatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ashiaor666
2016.11.03. 11:33
Vérpistike most már nemcsak az asztalt tudja telepakolni mindenféle információkkal. Mostantól folyamatosan kukucskálhat a gépbe is, lődözheti a HD kép hegyeket és posztolhat percenként a fosbúkon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vizion
2016.11.03. 12:12
Biztos van, aki a rengeteg lehetőséget látja a blokkban...
Én csak az indokolatlanul sok hibalehetőséget látom.
KISS elv érvényes szvsz mindenhol, abból nagy baj nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RaimiHS
2016.11.03. 16:10
sőt a cooler master már fejleszti azt a hűtő blokkot ami szöveg és hangfelismerőt tartalmaz amit azok a mondatok fogak nagyobb teljesítményre állítani, hogy: RGB is Life no need for no color please say my fantasy name (XY RGB Illumionati Super Hyper Global Frost Ice Fire Gamer extreme cooler not for n00bs REKT)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!