iPon Hírek

Új főnök a Yahoo-nál

Dátum | 2009. 01. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Felújított Microsoft-tárgyalásokat eredményezhet az a tény, hogy a távozó alapítót, Jerry Yang-et az Autodesk egykori vezérigazgatója, Carol Bartz váltja fel a Yahoo élén.

Yangot annó keményen kritizálták az MS-megállapodás megtorpedózásáért - az MS pedig nemrégiben sorai közé fogadott egy egykori Yahoo-s vezetőt, Qi Lu-t, akire az online szolgáltatások-csoportját bízta... vagyis gyakorlatilag a Live-val kapcsolatos keresési és hirdetési projektet.

Bartz az Autodesk értékét 14 év alatt $300 millióról $1,5 milliárdra növelte, évente átlag 20%-al emelve a részvények értékét. Volt már továbbá a Sun Microsystems-nél, a Digital Equipment Corporation-nél és a 3M-nél is. A Yahoo-hoz érkezését Roy Borstock, az eredeti MS-megállapodás másik nagy ellenzője is üdvözölte, hangot adva abbéli meggyőződésének, hogy Bartz pontosan az, akire a Yahoo-nak szüksége van ahhoz, hogy újra csúcsformába kerülhessen.

Még maga Yang is támogatja az utódjául választott hölgyet, bár a céget véglegesen ő sem hagyja el; továbbra is marad, támogatást, segítséget, tanácsokat nyújtva, mikor mi kell.

A fejlemények nyomán Steve Ballmer is bejelentette a Financial Times-nak adott interjújában, hogy ez esetben akár tényleg fel is újíthatják a tárgyalásokat a Yahoo-val (amelynek a piaci értéke azóta az MS eredeti ajánlatának mindössze 40%-ára esett vissza), bár azt továbbra is hangsúlyozta, hogy teljes felvásárlás szóba se jöhet... vagyis továbbra is csak a cég kereső- és hirdető szegmense érdekli.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.14. 16:40
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!