iPon Hírek

Új Fujitsu Lifebook a láthatáron

Dátum | 2011. 08. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Fujitsu az iskolakezdésre készülve új noteszgép piacra dobásán dolgozik, amely ezúttal 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik és a LifeBook SH531-es típusjelzést viseli.


Az 1,9 kilogrammos notebook matt kijelzője LED-es háttérvilágítást használ, natív felbontása pedig 1366 x 768 pixeles értéket képvisel. A gép többféle processzorral is elérhető lesz: választhatunk hozzá Pentium B940-es központi egységet, de akár Core i3-2310M vagy Core i5-2410M típusú processzort is attól függően, hogy pénztárcánk és igényeink alapján melyikre van szükségünk. Rendszermemóriából 2 GB-nyi vagy 4 GB-nyi kaphat helyet a notebookban, de igény esetén akár 8 GB-nyi DDR3-as So-DIMM modult is kérhetünk bele. A videó vezérlő szerepét az adott processzorba integrált Intel HD Graphics sorozatú megoldás tölti be, az adatok tárolásáról pedig 320 GB-os vagy 500 GB-os merevlemez gondoskodhat. Optikai meghajtóból a hagyományos SuperMulti DVD-író mellett Blu-ray kombó meghajtót is találunk a válaszható összetevők listáján.


A cseppálló billentyűzettel ellátott notebook D-Sub és HDMI videó kimenetet egyaránt kínál, hatcellás akkumulátora pedig egyetlen töltéssel akár hat és fél órán keresztül is képes üzemeltetni a konfigurációt. Az SH521-es noteszgép 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, 2.1-es Bluetooth adaptert, négy az egyben memóriakártya-olvasót, két beépített hangszórót és egy 1,3 megapixeles beépítet webkamerát is tartalmaz, sőt, még egy ExpressCard/34 bővítőhelyet is kínál.


A Fujitsu közleménye szerint a LifeBook SH531 szállítása már megkezdődött, így a termék hamarosan feltűnhet az üzletek polcaira is. Az előtelepített, 64-bites Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, vagy Windows 7 Professional operációs rendszerrel ellátott újdonság induló ára valamivel 500 euró alatt helyezkedik majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. CyberPunk6...
2011.08.01. 08:37
Az igen kedvező ár, tekintve a felszereltségét és a fujitsu minőséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Keksz03
2011.08.01. 10:07
hát én a fujitsu minőségétől nem dobnám magam hanyatt de ha te igen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. uristen
2011.08.01. 10:17
Haveromnak 7 eves Fujitsu-Siemens CRT monitorja van, es meg mindig semmi baja, eltekintve a port, de az mar nem a gyarto hibaja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Keksz03
2011.08.01. 10:27
csak ez nem crt monitor hanem egy laptop és azok terén már vannak bajok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kray
2011.08.01. 10:29
Én sem láttam még olyan Fujitsu laptopot ami 2 évnél tovább egyben maradt volna Pedig azért láttam olyannál is, aki tényleg vigyáz a dolgaira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pctur
2011.08.01. 10:47
Múlt héten 3 hp, 1 compaq, 1 msi és 2 acer volt bent a szervizben. Elcseszett hővezető párna felrakás, szegecselt zsanér, amit 1 év alatt elnyírt a használat során, kilazult szalag kábel... Mindenből van szar, és mindenből van jó. Merci is lerobban az út mellett és 30 éves ladák is mennek a mai napig.
Azt azért ne felejtsétek el, hogy amíg a 100k-s FS-ből eladtak egy hónapban 100-at és behalt 10db, az nem ugyan az az arány, mikor eladnak 10 msi-t és behal 2db.
A régi 100k-s áron árult recsegő, nyikorgó notiknak több értelme volt, mint a mostani alap asztali teljesítményt nyújtó 160-200k-s akármi másnak. Mindegyik behal 1-2 között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Keksz03
2011.08.01. 11:05
nálam a hp, fujitsu, msi nem jöhet szóba, több a hibás széria mint pl az asus, acer notik, ráadásul a garanciafeltételek is sokkal jobbak ezeknél! persze nem mondom h a többszázezres notijaik már nem jók de olcsó kategóriában én nem igazán ajánlom ezeket soha!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2011.08.01. 12:27
Először is a márka akkor vált hírhedté, amikor a Fujitsu-Siemens Amilo-k voltak, a Lifebookokkal akkoriban sem volt gond. De tovább megyek, mert a dolog nem ilyen egyszerű. Anno, még olyan 2003 körül a legolcsóbb laptop is 300 ezer körül volt, mert addig kizárólag üzleti kategória létezett. Ezután jöttek ki a consumer kategóriás gépek, ezek jóval olcsóbbak és silányabb minőségűek voltak, de pont olcsóságuk miatt nagyobb tömegek számára váltak elérhetővé. A Fujitsu pedig ebben az árversenyben az élen járt, elsők között dobott ki igen olcsó notebookokat. Nekem az a véleményem, hogy ezek a többi gyártó consumer kategóriás termékeinél, leszámítva a Dellt talán, de az drágább is volt, nem voltak rosszabbak, csak az emberekben leginkább a Fujitsu-Siemens silánysága maradt meg. Én anno 2005 májusban vettem meg az első laptopomat, egy Amilo 7300-ast, 150 ezerbe került, ami akkoriban nagyon olcsónak számított, és nekem 3 év után jött elő az első probléma, meghalt az egyik usb. Most Dell-em van, és ha választanom kellene most is Dellt vagy Fujitsut vennék, igazából ez a kettő márka, amely elérhető áron biztosít 3 év garanciát.

Ha meg silány minőségről beszélünk, nekem első körben a HP jut eszembe(nem a Probook vagy az Elitebook, hanem a consumer kategória), megjegyzem anno volt olyan Amilo, amely egy és ugyanaz volt, mint egy bizonyos HP, csak utóbbit drágábban árulták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6...
2011.08.01. 13:05
Azért jó amikor a sok tájékozatlan ember itt összetalálkozik és nyomja a tömény hülyeséget.

Kezdjük azzal, hogy a fujitsunak és a fujitsu-siemensnek nincs köze egymáshoz.

A fujitsut azt japánban tervezik, ott gyártják, és az egyik legjobb prémium márka.
A low kategóriában annyira nem is képviseltette magár, hogy kb 4 kiló volt a legolcsóbb fujitsu.

A fujitsu-siemenst europában tervezik, kínában gyártják és egy nagy szar.

A fujitsu szakított a siemensel, mert tönkretették a márka presztízsét így most már nincs fujitsu-siemens, hanem a japánok vették a kezükbe az alsóbb szegmensbe szánt készülékek tervezését és gyártását is. A cél most pont a név megbecsültségének visszaállítása. Ezért is adják olcsón, az igazi japán minőséget. Később biztosan lesz némi visszaesés, és nem csak japánban fogják gyártani, de azt mondták, hogy ameddig nem lövik be teljesen ezeket a gépeket, és a minőségbiztosítást és egyebeket, addig csak ők gyártják még a low gépeiket is.


Szerintem aki itt írta, hogy ő még két évnél tovább nem látott egyben, az szerintem még nem is látott élőben fujitsu gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kray
2011.08.01. 14:30
CyberPunk666

De láttam már Fujitsu gépet És nem kevertem össze a Fujitsu-Siemens-el ami kritikán aluli minőséggel adta el a cuccait. Sajnos azonban elmondható a gyenge burkolat és a klaviatúra nem túl masszív támasztása a sima Fujitsu márkára is. Legalábbis a 100-160-as kategóriában.
/Most mondhatod, hogy más gyártóé sem jobb, pedig de Például Hp, Lenovo, Dell/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint
2011.08.01. 19:52
@CyberPunk666:
Én tisztában voltam ezzel, mikor a hozzászólásomat írtam, éppen arra utaltam, hogy a FS Amilo-k miatt van rossz híre a Fujitsunak, ugyanakkor az Amilo-k sem voltak rosszabbak más gyártók velük egy kategóriájú szintén silány minőségű consumer kategóriás laptopjainál. Akkor amikor egy üzleti laptop 400 ezertől kezdődött, egy Amilo meg 150 ezer volt, nem is lehetett ugyanazt a minőséget elvárni.

@kray:
Én is láttam Fujitsu Lifebookot, méghozzá néhány hónapost, és szerintem azonos árkategóriában masszívabb, mint a Lenovo vagy a HP gépei. Mondjuk a HP-val 160 ezer alatt nem is szabadna összevetni, mert abba az árba csak néhány olcsóbb ProBook fér bele, viszont a többi HP gép ebben az árkategóriában nem éppen a minőségéről híres...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!