iPon Hírek

Új fül- és fejhallgatóval rukkolt elő a Xiaomi

Dátum | 2016. 12. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi nemcsak az okostelefonok piacán, hanem egyéb területeken is jeleskedik, így például az audio eszközök sem ismeretlenek számára. A vállalat kínálatában van remek hangminőséget produkáló, felsőbb árkategóriás fejhallgatótól kezdve az egészen olcsó, de még mindig szépen muzsikáló fülhallgatóig több termék is, és most ezeknek a sora bővült két újdonsággal. Xiaomi Mi Piston Fresh
A Xiaomi útnak indította a Piston termékcsalád legfrissebb tagját, ami a Fresh néven érkezett, valamint bemutatott egy új Mi Headphone-t, ez pedig a Simple jelző révén lesz megkülönböztethető az eddigi megoldásoktól. Először ismerkedjünk meg az új fülhallgatóval, aminek a sikerét már gyakorlatilag most elkönyvelhetjük. A Mi Piston Fresh CNC esztergált, alumíniumötvözet házat kapott, és a felhasználó hallójáratába illeszkedik majd, szóval a külvilág zajait jelentősen képes lesz kiszűrni. Ahogy azt már megszokhattuk az ilyen termékeknél, több méretben lesz hozzá szilikonból készült harang, de sajnos be kell érni kettő alternatívával – általában legalább három illeszték szokott lenni (S/M/L).
A Mi Piston Fresh mikrofonnal is fel lett szerelve, szóval a hívások bonyolításakor is lehet rá számítani. A mikrofon a kábelre került, és mindössze egyetlen nyomógomb fedezhető fel rajta, ami a bejövő hívások fogadására, valamint a zenelejátszás vezérlésére szolgál. Ez az eszköz zajszűrési eljárást is alkalmaz a mikrofon esetében, ezzel próbálja meg garantálni minden körülmények között a megfelelő hangminőséget a telefonbeszélgetések folytatása során. A fülhallgatót úgy alakította ki a Xiaomi tervezőgárdája, hogy az tökéletesen illeszkedjen a fülkagylóba, intenzívebb mozgás során se essen ki és hosszú idő után is komfortos viseletet biztosítson. A mindössze 14 grammos fülhallgató elérhető lesz több színben is, az érdeklődők választhatnak rózsaszín, lila, kék, ezüst és egyszerű fekete kivitelek közül.
Xiaomi Mi Headphone Simple Hírünk másik főszereplője a Simple jelzővel megtoldott fejhallgató. Ez a kiegészítő már kiváló minőségű műanyagból és műbőrből épül fel, a fülpárnái pedig légáteresztőek, aminek köszönhetően nem olyan izzasztóak a nagy melegben sem. A kényelmes viseletet biztosító fejhallgatót teljes egészében bőrbarát anyagok alkotják. Zárt hangrendszerű termékről van szó, vagyis nem lehet majd belőle kihallani a hangot, illetve a külvilágból érkező zajok javát is ki fogja szűrni. Elsősorban olyanoknak szánja ezt a fejhallgatót a Xiaomi, akik okostelefonnal vagy táblagéppel kívánják használni, éppen ezért a kábelére került egy mikrofon is. A Mi Simple bal oldalán lehet majd érintéssel vezérelni a zenelejátszót, szóval az egyszerűbb műveletekhez elő sem kell majd venni a mobilját az embernek.
Akárcsak a Mi Piston Fresh, ez is 32 ohmos kábelezéssel érkezik, ám a támogatott frekvenciatartomány ezúttal már egy fokkal szélesebb: 20 Hz-től indul, de már akár 40 kHz-ig is képes elmenni a Simple, az érzékenysége pedig 107 dB-es. Ezek mindenképpen impozáns adatok, de a hangzásról igazából szinte semmit nem árulnak el, és az a helyzet, hogy a Xiaomi nem is tért ki arra, hogy milyen performanszra lehet számítani a fejhallgatótól. Vélhetően egyébként populáris karaktert kaphatott, szóval „V hangzása” lehet, ami azt jelenti, hogy alul és felül is kiemelhet. A Mi Headphone Simple 220 grammos. Élénk színekben kaparintható majd meg az eszköz; a fehér, a narancssárga és a mentazöld triója alkotja a palettát. A Xiaomi Mi Piston Fresh mindössze 30 jüanos áron lesz megvásárolható Kínában, ami nincs egészen 5 dollár. Ezért a tényleg filléres összegért cserébe a vásárlók egy valóban korrekt módon megszólaló, remek minőségű, mikrofonos fülhallgatóval lesznek gazdagabbak, ami szinte már hihetetlen ajánlatnak tűnik. A Mi Piston Fresh-nél lényegében jóval drágább lesz a Mi Headphone Simple fejhallgató, de még ennél is csak 30 dolláros vételárról beszélhetünk, ami megfelelő hangminőség esetén egyáltalán nem vészes összeg. A vállalat hazájában már mind a kettő elérhető, arról viszont nem esett szó, hogy hivatalosan szélesebb körben mikor bizonyíthatnak majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. ribizly
2016.12.29. 13:32
Asszem megkezdődött a minden fronton történő támadás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dbelam
2016.12.29. 15:07
Na majd egy valós bemérésre kíváncsi leszek! Engem viszont egy cserélhető vezetékes fejhallgatóval tudnának megvenni kilóra. Meg kb. mindenkit mert a mai vezetékek botrányosak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YellowFlas...
2016.12.29. 15:27
Nekem most Piston v3-as fülesem van. Az árához képest döbbenetesen jól szól. Nekem nagyon bevált a Xiaomi, telóm is tőlük van, lehet a következő is tőlük lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. idArns
2016.12.29. 20:35
Követni sem tudom, pár hónapja adtak ki még egyet... Egyébként van tőlük okoskörtém, BT hangszórón, ami döbbenetes árához és méretéhez képest, illetve Piston v2 és v3 van tőlük, mindkettő nevetségesen profi az árához képest. Nagyon szeretem a márkát, bár ahogy mondtam is, követni már meg se próbálom a termékeiket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!