iPon Hírek

Új Funcom MMO kicsiknek

Dátum | 2009. 12. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A norvég fejlesztőcsapat bejelentette új részlegét, a SweetRobot-ot, mely azzal a céllal alakult, hogy "közösségi és alkalmi" MMO játékokat készítsen. Első projektjük a Pets vs. Monsters, 8-12 éves gyerekek számára ajánlott.

A játékban kis avatárjaink különböző állatkák hátán szállnak harcba és kezdik meg szintlépkedős karrierjüket. Az, hogy milyen finanszírozási formában fog feltűnni a Pets vs. Monsters, még nem tudni, de az elég valószínű, hogy a kezdeti stádiumban ingyenes lesz. A játékhoz egy kisméretű, folyamatosan streamelő kliens tartozik majd, elfelejthetjük a 10-15 gigán terpeszkedő nagytestvéreket.


A projekten már majd két éve dolgozik egy 15 fős csapat, a játékmotort amit írtak, valószínűleg több hasonló játékhoz is felhasználják majd. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenik meg, de a zárt bétateszt hamarosan elindul.

"A felső kategóriás online játékok iránti szenvedélyünk és elkötelezettségünk nem csökkent, ettől még az Age of Conan és a Secret World marad a fókuszban nálunk." - biztosított minden érettebb korosztálybeli játékost Trond Arne Aas. "Persze szívesen állunk elébe, hogy kipróbáljuk magunkat az ipar más területein is, így szinte természetes, hogy belépünk a közösségi (social) játékok szegmensébe, főleg így, hogy ekkora tapasztalatunk van már online világokkal és közösségekkel."


"Az a tény, hogy ezek a projektek jóval kisebb költségvetést igényelnek és kisebb fejlesztői csapatot, nagyon vonzóvá tette őket. Lehetővé teszik számunkra, hogy több koncepciót is kipróbáljunk, ahelyett, hogy minden erőforrásunkat egy lapra tennénk fel."

A kisebbek és szüleik körében kiemelkedő sikereket ért el a Free Realms (Sony), ki tudja, talán a Funcomnak is bejön ez a húzás. Igaz a Sony játéka nagyobb szabású MMO mint a Pets vs. Monsters.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. axe
2009.12.11. 14:45
ezaz már 4évesen gyökér kockák legyenek az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NTomi
2009.12.11. 15:33
Egyetértek axe-vel.
Egyre jobb...nem elég, hogy a mai világban alapból elkezdik 8-12 évesen, de az, hogy már 4-5 éves kortól is próbálják rászoktatni a gyerekeket ilyen sz@rokra...az több mint sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Moresz
2009.12.11. 15:52
8-12 éves korig ajánlott ez azt jelent h szerintük 8 éves kortól érdemes elkezdeni.Az meg h a 4 éves gyerek ezzel kockúl az nem a fejlesztők hibája hanem az anyjáé mert engedi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TescoZsomi
2009.12.11. 16:03
axe: Moresz-nál a pont. Ez nevelés kérdése. Ne a játékkészítőket hibáztassuk, hogy japánban már árulják a gyereknevelő (babysiter) robotot...

Hanyag/lusta szülő leülteti a gyereket a 40"-os villanyosdada elé, és kész. A gyerek elvan ha játszik, ő meg csinálhatja, amit akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Banzin
2009.12.12. 09:30
A képeket elnézve ez a játék nem ennek a korosztálynak szól. 8 éves gyerek már a hétköznapi játékaiban is több brutalitást talál mint ebben a játékban.A legtöbb játékgyártó már 4-12 éves matricákat ragasztgat a G.I Joe babájára, tűzokádósárkányaira, meg savat köpő autóira, meg mindenféle harci robotjaira. A nagyon színes játékok, mese szerűen ábrázolt szereplőkkel inkább a fiatalabb ovis korosztályt célozzák meg, azon belül is a lányokat. A gyerekek ebben a korban leginkább a TV által sugallt játékok fele mennek. A játékgyártók a divattal hódítanak, iskolákban beindul a birkaszellem és minden gyereknek az kell. A számítógép még nincs annyira a központban, ha egy gyereknek mégis az teszi ki a hétköznapjait, akkor ott komoly gondok vannak a szülőkkel.
Igazán nem lehet eldönteni, hogy ez káros-e az emberekre, mert talán ez kell, hogy kialakuljon egy XXI. századi emberfajta, ahol a modern társadalomban nem élhetünk a mindennapi ketyere nyomkodás nélkül. Ez lehet az evolúció következő lépcsőfoka, bár most még az emberhez tervezik a gépeket később valószínűleg azért az ember is idomul a környezetéhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dragon83
2009.12.12. 14:34
Az első két kommentelő kérem idézze be azt a részt a hírből, ahol az van, hogy ez 4 éveseknek szól. Köszönöm.

Lehetőleg máskor értelmezzük is a szöveget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!