iPon Hírek

Új G sorozatú AMD APU beágyazott rendszerekbe

Dátum | 2012. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A G-T16R típusjelzéssel ellátott jövevény mindössze 4,5 wattos TDP-vel rendelkezik, átlagos fogyasztása azonban csak 2,3 watt körül alakul. Az új APU egység egyetlen x86-os processzormaggal rendelkezik, amelyhez 512 KB-nyi gyorsítótár jár. Az újdonság 413 tűs FT1-es μBGA tokozással érkezik, és mindössze 19 x 19 milliméternyi helyet foglal. Az 615 MHz-es magórajelen ketyegő processzormag mellett egy LVDDR3-1066 MHz-es, egycsatornás memóriatámogatást kínáló memóriavezérlő, valamint egy Radeon HD 6250-es integrált videó vezérlő is jelen van – utóbbi 276 MHz-es magórajelen ketyeg és tartalmazza a már megszokott UVD3-as motort is. A beépített videó vezérlő DirectX 11-es, Shader Model 5.0-s, OpenCL 1.1-es és OpenGL 4.0-s támogatással bír. Az APU egység a VGA és az LVDS mellett DVI, HDMI és DisplayPort videó kimenetek kezelésére is képes

Az új APU egység a már jól ismert A50M és A55E típusú Fusion Controller Hubokkal (FCH) működik együtt. A G-T16R APU és az adott FCH együttes helyigénye mindössze 890 négyzetmilliméter, azaz segítségével nem csak energia, hanem helytakarékos konfigurációk is építhetőek.


A gyártó az energiatakarékos újdonságot ipari automatizáláshoz, értékesítő pontokban történő használatra, egészségügyben használt készülékekbe, valamint set-top-boxokba és fuvarozással kapcsolatos területekre is ajánlja, sőt, az AMD szerint az új APU egységgel napelemes forgalomirányító rendszerek is készíthetőek. A G sorozatú APU egységek kompatibilisek a Windows Embedded Compact 7, a Green Hills INTEGRITY és az Express Logic ThreadX operációs rendszerekkel.

A hivatalos sajtóközlemény alapján az új APU egység különösen jó választás lehet mindazoknak, akik eddig az AMD Geode LX processzorcsalád tagjait használták, hiszen számukra a G sorozatú újdonság költséghatékony fejlesztésnek minősül. A termék a Geode LX modellekhez képest nagyjából 7%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett dolgozik és háromszor nagyobb teljesítményt kínál, mint a 2,45 wattos AMD Geode LX, sőt, elődeinél jóval helytakarékosabb rendszerek építésére is módot ad.

A gyártó tervei szerint az AMD Embedded G-Series család tagjai 2017-ig biztosan elérhetőek maradnak – ez vonatkozik a régi és az új termékekre egyaránt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. _DiEGO_
2012.06.25. 20:40
A termék a Geode LX modellekhez képest nagyjából 7%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett dolgozik és háromszor nagyobb teljesítményt kínál, mint a 2,45 wattos AMD Geode LX, sőt, elődeinél jóval helytakarékosabb rendszerek építésére is módot ad.

Nocsak , nocsak dolgozgatnak AMD-nél , nem is akárhogyan ...Miután AMD - s hír .... így gondolom nem gond ha ide teszem :

AMD Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) [LETÖLTÉS] a Svéd oldal a gyorsabb ...
én azt mondom ajánlott a használataJah és HD 5xxx tulajok is szedjék bátran ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2012.06.26. 08:06
"A gyártó az energiatakarékos újdonságot ipari automatizáláshoz, értékesítő pontokban történő használatra, egészségügyben használt készülékekbe, valamint set-top-boxokba és fuvarozással kapcsolatos területekre is ajánlja"

Akkor minek is bele dx11 meg hasonló marhaságok??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2012.06.26. 08:38
Azért, mert oda ajánlja, de máshova is fel lehet használni

Mellesleg a dx11 nem csak játékoknál hasznos. Van benne gondolom egy rakat könyvtár, amivel baromi egyszerű módon lehet GUI-t csinálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!