iPon Hírek

Új Genius egér, ami pótakkumulátorként is funkcionál

Dátum | 2013. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Genus egy új, meglehetősen érdekes vezeték nélküli számítógépes egérrel rukkolt elő, ami pótakkumulátorként is hatékonyan helytáll, így segítségével bárhol, bármikor tölthetjük lemerülőben lévő mobil eszközünk akkumulátorát. A Genius Energy Mouse egér része egy teljesen átlagos vezeték nélküli optikai egérnek tekinthető, amely 1200 DPI-s felbontás mellett dolgozik. A termék 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot használ, ami interferencia-mentes, pontos működést biztosít, méghozzá 10 méteres hatótávolságon belül. Az egér működéséhez ezúttal is egy USB 2.0-s vevőt kell csatlakoztatni az adott asztali számítógép vagy noteszgép egyik szabad USB portjához. Az akkumulátorról üzemelő egér összesen négy gombot kínál, amelyek közül az egyik maga az akkumulátortöltő-funkciót vezérlő gomb.

Az egér négy darab LED segítségével tájékoztatja a felhasználót a belső akkumulátor aktuális töltöttségéről, valamint az egérhez kapcsolódó mobil eszköz töltésének folyamatáról. A készülék belső akkumulátora Micro-USB porton keresztül tölthető, az adott mobil eszköz töltőkábelét pedig normál méretű USB 2.0-s port fogadja. A beépített akkumulátor 2700mAh-s. A kétfunkciós újdonság remek választás lehet olyan mobil felhasználók számára, akik rengeteget utaznak, így sokszor futnak bele olyan helyzetekbe, amikor merülő mobil eszközüket akkumulátorát konnektor hiányában nem tudják feltölteni. A Genius Power Mouse már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29,9 dollár. Az ezüstben, kékben és pirosban érkező újdonságra egy év garanciát vállal a gyártó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Shinjiii
2013.09.23. 11:31
Nekem nem ilyen egér kell, hanem az a fűtős. De már év elején volt róla szó, hogy forgalomba hozzák, ide miért nem jut el semmi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sagit
2013.09.23. 12:05
Akinél van egér annál laptop is van, töltheti arról a telefonját usb-ről. Kicsit értelmetlennek tűnik ez a cucc nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2013.09.23. 15:06
... sőt, engem az zavar, hogy MIÉRT ott van a töltő kábel ahol normál esetben a kezem lenne? Annál alkalmatlanabb és zavaróbb helyet, szerintem nem lehetett volna találni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim sagit
2013.09.23. 15:32
Egyáltalán nem értelmetlen, mert ha a laptop üzemidejére is szükséged van konnektor hiányában, amellett hogy elérjenek telefonon, akkor egérről még töltheted, laptopon meg ott van egér helyett a touchpad.

Mondjuk fontos embereknél nem egyszer láttam olyan megoldást, hogy van egy flancos okostelefonjuk "mutatóba", meg van egy direkt régebbi típusú telefonjuk, hogy egyáltalán ne legyen gond a telefonos elérhetőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!