iPon Hírek

Új gépvédő-szolgáltatást indít az MS

Dátum | 2009. 09. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Security Essentials néven indítana útjára egy új gépvédő csomagot az MS, amely egyszerre tenne kísérletet a vírusok, kémprogramok és minden egyéb féle és fajta ellenséges behatolók távoltartására.

A Security Essentials a háttérben futna, és csak akkor ugrana elő figyelmeztetőleg, amikor ezt valamilyen éppen detektált veszély vagy fenyegetés indokolja.

A program hatékonysága persze egyelőre még nem ismert (ám rövidesen kiderülhet, mivel elvileg épp a mai naptól válik elérhetővé az XP-s, Vista-s vagy 7-es rendszerek számára), ha azonban beváltja a reményeket, akkor erőteljes ütőkártyát adhat az MS kezébe az Apple-lel szemben is, mivel ez utóbbi MS-ellenes kampányainak egyik legfőbb sarokköve mindig is a Windows-os gépek veszélyeztettsége volt. Mi több, mások is sokat kritizálták már az MS-t amiatt, hogy túlságosan is lassan és lomhán reagál a Windows felfedezett sebezhetőségeire, nem orvosolja azokat rendesen és időben, hanem ehelyett külső gépvédő alkalmazások vásárlására "kényszeríti" a felhasználóit.

Kis kitérőt téve még az Apple felé, említést érdemel még az a tény is, hogy bár a Mac-es gépeket valóban kevesebb támadás éri, mint a Windows-osokat, ezek egyrészt kevesebben is vannak, másrészt pedig sokan ennek ellenére is túl gyengének ítélik az Apple legújabb, Snow Leopard operációs rendszerét is, rámutatva arra, hogy az integrált Mac OS X antivirus láthatólag még a fejlesztés korai fázisában tart, mivel csak elég kevés veszélyforrást ismer.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!