iPon Hírek

"Új Google" ex-Google-istáktól

Dátum | 2008. 07. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A 121.617.892.992 nem egy IP-cím, hanem a Cuil névre hallgató új kereső által jelenleg jegyzett (tehát kereshető) weboldalak száma - ami mintegy háromszorosa a Google által indexelt címek összegének, és bizonyára bőven fog még gyarapodni a későbbiekben is. Nem egy rossz kezdet.


Ami pedig a folytatást illeti, arról Google három egykori, az új szolgáltatás lelkét alkotó munkatársa gondoskodik, akik természetesen egyrészt bevetik bőven az eddigi tapasztalataikat, másrészt pedig nem haboznak a saját ötleteik életre keltésével sem. Így például, bár a nyitó felület a maga minimalista dizájnjával az eltérő elrendezés és színválasztás ellenére is valóban emlékeztet kicsit a Google-re, ha bármire rákeresünk vele, az eredmények már hasábokba rendezve, itt-ott képekkel is kiegészítve, afféle magazin-jelleggel jelennek meg.

Persze önmagában még se a tapasztalat, se az ötletek, se a lelkesedés, se a jó csapat nem ér semmit, ha nincs miből munkálkodniuk; az anyagi támogatásról a Cuil esetében közelebbről meg nem nevezett vállalkozók és spekulatőrök gondoskodnak, összesen 33 millió dollár értékű befektetéssel. A Google költségvetését ez persze nyilván nem közelíti meg, de legalább van miből elindulni - a későbbiekben pedig bizonyára ki fog derülni, mire viszik még.

A Cuil már működik, elérhető, használható, véleményezhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.07.28. 20:29
Én beírtam hogy startlap, erre nem talál semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikloss
2008.07.29. 09:19
Én csak CULI-nak hívom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.07.29. 21:53
És mindenki boldogan élt, míg meg nem jelent a Microsoft és a cuil Windows Live néven folytatta tovább pályafutását.

Megjegyzem, hogy a MS megőrült, ha nem próbálja meg felvásárolni őket...Már csak a Google esetének fényében is és ugy tűnik elég jó ötleteik vannak, amiket a Live-al keverve egy jó alternatívát nyújthatnának a Google-el szemben. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!