iPon Hírek

Új gyártó az x86-os mobil CPU-k piacán

Dátum | 2008. 02. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Nemrégiben hallhattunk a VIA új mobil architektúrájának érkezéséről, amely az Isaiah kódnevet kapta. A VIA az újdonságoknak köszönhetően valószínűleg képes valamennyit elhódítani lesz az Intel részesedéséből, amelyre mostantól egyéb cégek is pályáznak. Jelenleg a mobil piacon az AMD és az Intel mellett egyedül a VIA van jelen, igaz a gyártó túl nagy részesedéssel nem bír az előbbi cégekhez képest, ám most úgy tűnik, hogy Montalvo Systems néven új vállalat lép be az x86-os mobil processzorok piacára.

A Montalvo Systems minden különösebb hírverés nélkül dolgozik x86-os mobil processzorának fejlesztésén, a vállalat termékéről egyelőre sajnos semmilyen részletet nem lehet tudni. Az információmorzsák között kutatva eddig az derült ki, hogy a processzor többmagos felépítéssel bír és rendkívül energiatakarékos, a processzort egyelőre úgy tűnik, hogy a Fujitsu fogja gyártani.


A cégről eddig nem igazán lehet hallani, pedig elég nagy nevek foglalnak helyet a vezetésében. A Montalvo Systems elnök-vezérigazgatója Matt Perry, aki korábban a Transmeta elnök-vezérigazgatója volt, de jelen van a csapatban Vinod Dham is, aki a Pentiumos időkben az Intel egyik mérnöke volt, majd később a NexGen-hez ogazolt, míg végül az AMD-nél kötött ki. A Montalvo Systems tagjai között megtaláljuk Az AMD K6-os processzorának vezető mérnökét, Greg Favor-t, de a csapatban helyet kapott Mike Yamamura is, aki korábban szintén dolgozott az AMD K6-os projektjében.

A vállalat ez idáig számos szabadalmat jegyeztetett be, de ezek közül csak nagyon kevésről vannak információk. A Montalvo Systems egyik szabadalmában például a memóriában vagy gyorsítótárban tárolt adatok lekérdezése közbeni energiatakarékosságról van szó.

A Motalvo Systems mobil processzorának hivatalos bejelentésére még az idei év folyamán sor kerül, addig a vállalat hivatalos weboldala üres marad, ott kizárólag néhány elérhetőséget, illetve pár darab álláshirdetést találnak a látogatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:30
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!