iPon Hírek

Új, hazai fejlesztésű zajmentes ventilátorok

Dátum | 2009. 01. 07.
Szerző | amazing
Csoport | IT VILÁG

Már forgalomban az  új, saját fejlesztésű, magyar számítástechnikai termék.

Az Englide céget 2 magyar magánszemély alapította, akik közel 10 éve foglalkoznak számítástechnikai disztribúcióval. Saját fejlesztésű, zajmentes ventilátorokkal indul meg a forgalmazás.
 
Konkrét elképzelésekkel, hosszú évek során felhalmozott tapasztalati háttérrel, gyártói kapcsolatokkal és rengeteg spontán ötlettel sikerült egy olyan termékcsaládot tervezni, amiben kiküszöböltük a felmerülő problémák legnagyobb részét. Célunk egy tökéletesen zajmentes, hatékony de megfizethető ventilátor tervezése volt. Hamarosan érkező tesztekben bizonyíthatjuk, hogy a nemzetközlieg már elismert nagy márkákkal szemben is megálljuk a helyünket, sőt! (szerk.: a teszt nálunk is hamarosan várható)
 
n.zero család 2 részből áll.
 
Egy extra kivitelű, speciális átlátszó anyagú, különböző felületű ventilátor ami szilikon rezgéscsillapítókkal érkezik, illetve az n.zero classic, ami a hagyományosnak nevezhető, klasszikus, fekete ventilátor. Külön forgalomba kerül még a szilikon rezgéscsillapító v.zero néven.
 
n.zero ( noise zero )
v.zero ( vibration zero )

Bővebb információ, képek, adatok:
www.englide.hu
 
A termékek már az iPon WebShop-ban is megvásárolhatóak, a magyarországi legkedvezőbb árakon:
englide termékek
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. amazing
2009.01.07. 11:26
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2009.01.07. 13:08
érdekes, várjuk a tesztet.

nekem a htpc-ben van 2 db. 12 centis scythe s-flex, elvileg 8 db-es, de én még alul is feszelem kicsit. csak hát amikor vettem, a 2 db. 9k volt... a hírben szereplők azért olcsóbbak. a linkelt leírásokban 17db-t látok a zajnál, amit már nem illene a "zajmentes" kategóriába tenni.

több gond van ezekkel. amikor kiteszed egy asztalra, rádugod egy tápra, semmi hangjuk. (így vettem őket). de ha beteszed egy házba, akkor hiába a rezgéscsillapítás, csodacsapágy, a házon belüli szélzaj a ventitől független. nálam túl közel került, az amúgy passzív cpu hűtő, a házba befúvó ventihez, és egy, igaz halk, de rettenetes sípolás szerű hangot adott. mivel letöltő gép is, így az éjszaka csendjében elég kemény volt. így a ventit a házon kívülre kellett helyeznem, hogy távolabb kerüljön a cpu hűtő bordáitól. (mielőtt valaki megjegyezné, a házrács ki van vágva.)

tehát hiába a zajtalan venti, önmagában nem elég.

a scythe s-flex ventire a gyártó 150.000 óra, azaz 17! évnyi élettartamot ad meg. persze ez csak 15 év folyamatos működés után derülne ki, hogy valóban kibírta-e, de ezt nem hinném, hogy lehetne űberelni... (igaz, mondani lehet nagyobbat is.)

csak viszonyítás képpen a scythe s-flex 12cm gyári adatok:

800rpm
Zajszint: 8.7dBA
Légszállítás: 33.5CFM
DC12V / 0.10A


1200 rpm
Zajszint: 20.1dBA
Légszállítás: 49.0CFM
DC12V / 0.15A

gyárilag 1000-es nincs. és ezek most kb. 3.8k-ért kaphatóak. így kell viszonyítani.

n-zero: kicsit éretlen, kicsit savanyú, de magyar!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2009.01.07. 14:16
oliba:

megnéztem. azt értettem meg, hogy 19 db alatt nem tudnak mérni. a 800-as s-flex-re ezért azt írják a teljes fordulatnál, hogy kb. 20 db, hogy a következő sorokban lévő kisebb, mint 19 db. ne tűnjön túl hülyén.

de mint írtam az előbb is, ebben a kategóriában már nem a venti fogja adni a zajt, hanem a levegő ahogy a házban beleütközik az alkatrészekbe..

habár emiatt lehet, teljesen jók lesznek a hírben szereplő cuccok is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!