iPon Hírek

Új HD csatlakozó szabvány készül a mobilokhoz

Dátum | 2009. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Nokia, a Samsung, a Sony, a Toshiba és a Silicon Image mérnökei együttes erőkkel egy új szabvány fejlesztésébe kezdtek, amelynek eredményeként friss, egységes audió/videó jelek továbbítására alkalmas csatlakozó kerülhet a mobiltelefonokra. A fent említett vállalatok a hatékonyság érdekében már munkacsoportot is alakítottak, így megkezdődtek az új megoldás kifejlesztésével kapcsolatos munkálatok.

Vajon az újdonság kisebb lesz, mint a mini HDMI?A cégek olyan csatlakozó szabványt szeretnének létrehozni, amely lehetővé teszi majd a mobiltelefonok és szórakoztatóelektronikai termékek HDTV és HD-ready kijelzőkhöz történő csatlakoztatását. A készülő szabvány a Silicon Image MHL (Mobile High-Definition Link) technológiáját veszi majd alapul. Az MHL eljárás alkalmazásával a gyártók reményei szerint egy költséghatékony csatlakozó fajta jöhet létre, amely a mobiltelefonok tulajdonosainak új lehetőségeket és egyszerű, de megbízható csatlakoztathatóságot biztosít majd. Az egyetlen kábelből álló, alacsony érintkező-számmal rendelkező interfész támogatni fogja az 1080p-s videó és a HD audió jelek továbbítását, sőt, ezzel egy időben tápfeszültséget is biztosít majd a hordozható eszközök számára, amelyek így filmlejátszás közben akár tölthetőek is lesznek.

A Mobile High-Definition Working Group névre keresztelt csoport egyelőre nem adott információkat azzal kapcsolatban, hogy a fejlesztések gyümölcseként mikor jelenhetnek meg az új csatlakozóval ellátott készülékek. Jelen pillanatban még a szabvány elsődleges specifikációinak kidolgozása zajlik, azaz sok idő fog eltelni, mire az új csatlakozóval ellátott első hordozható készülékeket kézbe vehetjük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Insignia
2009.09.30. 16:15
VISSZA A HIRHEZ

és közben szegény telefon felforr de sebaj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gigabyte
2009.09.30. 16:42
Na ja, ez kell nekünk ugye? ja meg ha használni is akarjuk akkor vegyük le a prociról a hűtőt és erősítsünk a telefon hátuljára ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2009.09.30. 18:04
Akinek nem kell ne használja - ne vegyen olyan telefont... ennyi!
Majd kiderül mire lesznek képesek a telefonok a jövőben, amikor már lehet a kék-fehér tacskós telefonhoz is alap lesz az ilyen, de azt most kell kifejleszteni, mert az ilyen elkészítése még a profiknak sem egy nap...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Anrigoa
2009.10.01. 10:20
Ez majd akkor lesz jo, ha mar a mobilok is 2 maggal fogjak nyomni, lesz benne 50 g hely es ramasolunk 1 szep kis blueray filmet, amit szeretnenk kivetiteni a hdtv-re... Egyelore nem latom ertelmet ennek a csatinak, talan csak azert mert nincs hdtv-m? Ha lenne, akkor sem lennek olyan nagy, telefonrol, kepet, videot nezos. Inkabb valami uj adatkuldesi format talalnanak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sfsxnight
2009.10.01. 21:07
Mekkora hülyeség... Mikor lesznek még olyan telefonok amik viszik az 1080p-t?? Az új drága laptopok közül is ritka az olyan ami viszi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.10.01. 21:52
Nem sokára lesznek ilyen telok, Nvidia készül a mobil piacra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!