iPon Hírek

Új HDD dokkoló WiFi és USB 3.0-s támogatással

Dátum | 2014. 04. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A külső merevlemez dokkolók, amelyek USB 2.0, USB 3.0 vagy eSATA kapcsolaton keresztül csatlakoznak az adott rendszerhez, rendkívül hasznos és népszerű termékek, mivel segítségükkel az adott adattároló tartalmához könnyedén, kényelmesen hozzá lehet férni.
A HDD dokkolók kínálata most egy új, érdekes termékkel bővült, amely a Thermaltake kínálatából érkezett. A BlacX Urban névre hallgató újdonság az USB 3.0-s porton kívül egy WiFi vezérlőt is kapott, aminek hála a HDD tartalma a helyi hálózaton is könnyedén elérhetővé tehető, így akár az okostelefonok és a táblák is hozzáférhetnek az adattárolón lapuló tartalmakhoz.
Utóbbi funkció használatához az adott okoseszköz esetében az Apple App Store-ból, illetve a Google Play Store-ból ingyenesen letölthető TtCloud App-ra is szükség lesz. A 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes SATA adattárolókat fogadó BlacX Urban UPnP támogatással érkezik, így akár különböző médialejátszókkal, illetve egyéb eszközökkel is könnyedén együtt tud működni.
Az igényes kivitelben érkező termék 141 milliméter magas, 80 milliméter széles és 81 milliméter mély, tömege pedig nem több 390 grammnál. Az elegáns HDD dokkoló SATA I, SATA II, illetve SATA III csatolófelülettel ellátott adattárolókkal egyaránt kompatibilis, legyen szó 2,5 hüvelykes vagy akár 3,5 hüvelykes formátumú példányokról. SSD meghajtók és HDD-k egyaránt használhatóak a dokkolóban.
A dokkoló egy 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlőt is kapott, amihez WPS és WiFi AP Tethering támogatás egyaránt jár. Előbbi a WiFi kapcsolat gyors és kényelmes beállítását segíti, míg utóbbi a mobileszközöknél jön jól, hiszen segítségével akkor is hozzáférhetünk az internethez, ha okoseszközünk éppen a BlacX Urban-hoz kapcsolódik.
Persze utóbbihoz az kell, hogy a BlacX Urban csatlakozzon az internetkapcsolattal is felvértezett helyi hálózathoz, de ez aligha meglepő. Magát a WiFi kapcsolatot egyébként szokás szerint ezúttal is WEP, WPA vagy WPA2 titkosítással védhetjük.
A BlacX Urban igény szerint akár egyszerű USB 3.0-s külső HDD dokkolóként is használható. A termékhez az USB 3.0-s kábelen kívül csak egy külső tápadapter jár.
A BlacX Urban WiFi Docking Station hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Terror
2014.04.02. 20:10
Ki szereti az olyan villát, ami mellé garantáltan semmit se tudsz bedugni az elosztóba? Ugyehogy.

(a reklámvideó megtekintését 18 éven sem alul, sem felül nem ajánlom)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp Terro...
2014.04.02. 21:50
Igazad volt, kár megnézni a reklámot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2014.04.02. 23:29
-Ez Kínai.. -menjen koreába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2014.04.03. 08:29
Ez a reklám videó Mintha a 90-es évekből maradt volna meg Mármint stílusra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!