iPon Hírek

Új hordozható töltőket mutatott be a Xiaomi

Dátum | 2014. 12. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Mi Bank 16 000 mAh
A Xiaomi az okostelefonjai révén tett szert rendkívüli népszerűségre, azonban más termékekkel is foglalkozik. Igen keresettek például a hordozható töltőik.
Eddig két ilyen egységet kínált a vállalat, és most még kettővel gyarapodott a kínálata. A már jól ismert 10 400 és 5200 mAh-s megoldások mellé felsorakozott egy 5000, valamint egy 16 000 mAh kapacitású modell. Előbbinél a Xiaomi nem hozott nyilvánosságra minden részletet, de az egyből látszik, hogy miben tér el az eddigi, hasonló kapacitású társától: vékonyabb. A szerkezet mindössze 9,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, tehát alig vastagabb egy átlagos okostelefonnál. Sajnos a mérnökök ezúttal sem tudták csodát tenni, így az elvékonyodott ház velejárója, hogy az alapterület jelentősen megnövekedett, de a Xiaomi tervezői gárdája ezt az elrendezést praktikusabbnak véli. Egyetlen eszközt tud majd egyszerre tölteni a kisebbik termék. Az alapkonstrukció nem változott: ezúttal is strapabíró alumínium vázba lett csomagolva az energiabank, és négy fehér LED ad visszajelzést a töltöttségi szintről.
Ugyanez elmondható a hírünk másik főszereplőjéről is, viszont ezúttal már egy igazán izmos megoldással állunk szemben. A Xiaomi eddigi legerősebb megoldása 10 400 mAh-s volt, mostantól viszont már egy tizenhatezres kapacitású telep jelenti majd a csúcsot. Természetesen a minőségből ezúttal sem engedtek a Xiaominál, ennek megfelelően LG és Panasonic elemekből fog összeállni az irdatlanul nagy teljesítmény. A vezérlőpanel mellett összesen öt egység található az alumínium burkolat alatt, amelyek egyenként 3200 mAh-t tudnak tárolni. Ahogy arra számítani lehetett a kapacitását hallva, ez már nem egy könnyedén zsebre vágható megoldás, inkább túrázás során jöhet majd jól egy táskába rejtve. A területe 14,5 x 6,04 centi, és jóval vastagabb is, mint a fenti társa, a tömege pedig eléri a 350 grammot.
A nagyobbik akkumulátor neve mellett azt is ki kell emelni, hogy ez már nem csak egy, hanem két különböző eszköz töltésére használható egyidejűleg. A vállalat eddig csak olyan energiabankokkal rendelkezett, amiken egyetlen töltőcsatlakozó volt, erre viszont már két USB kimenet került. Ezt egyébként sokan már a 10 400 mAh-s kapacitású telep esetében is hiányolták, ami nem csoda, hiszen annyi energiával már simán fel lehet tölteni egy felsőkategóriás okostelefon és egy szerényebb táblagépet is. Szerencsére a 16 000 mAh mellett már a Xiaomi is úgy gondolta, belefér az, hogy egyszerre két eszköz töltéséről gondoskodjon a szerkezet.
A Xiaomi Mi Power Bankok ár-érték aránya továbbra is lehengerlő lesz. Az ötezres akkumulátortért mintegy 50 jüant fognak elkérni, ami átszámítva kb. 8 dollár, míg a 16 000 mAh-rel kecsegtető telep nagyjából 21 dollárért (130 jüan) cserébe lesz hazavihető. Az új energiabankokat is kizárólag a Xiaomi forgalmazza majd, mint a korábbiakat. Ezt azért fontos leszögezni, mert a vállalat eddigi akkumulátorai nagyon sok esetben váltak hamisítás áldozatává, kiváltképp a 10 400 mAh-s egység. A gondot pedig tetézi, hogy a másolatok nagyon hitelesek, így csak egy szakavatottabb szem tudja megállapítani rögtön, hogy egy adott példány valódi-e, avagy sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. j.panzer
2014.12.03. 10:09
Nekem olyan töltő kéne, ami alumíniumból készül, henger alakú, nem eszetlenül nagy, és zseblámpaként is használható. Ebay-en láttam pár fajtát, de Mo-n nem lehet kapni hivatalos helyen, garival, neagyisten valami ismertebb, megbízhatóbb kivitelben.
Sony-nak, és a Nokiának is vannak ilyen töltői, de LED lámpa nincs bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.03. 14:19
Es ha veszel megbizhato toltot lampa nelkul es kulon veszel hozza valami kis lampat? Pl. ilyet, vagy biztos lehet ennel jobbat is talalni: http://led.wholesalermart.com/1w-usb-white-led-light-bulb-usb-connector.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer renc
2014.12.03. 17:09
Nem is tudtam, hogy van ilyen.
Amúgy most van a táskámban egy JetBeam, de nem akarok 2 cuccot cipelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Crytek01
2014.12.03. 18:36
Telefonba is jöhetne már valami 10 400 mAh-os
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AaReE
2014.12.03. 18:50
Már ezer éve lehet ilyesmiket kínából rendelni pár ezer Ft-ért...
Van olyan is ami napelemmel tölthető, vagy ceruza akkukat összetömörítő bank stb... Ja... idehaza meg4x 5x drágábbak amúgy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!