iPon Hírek

Új hővezető paszta a Scythe termékpalettáján

Dátum | 2009. 01. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Scythe mérnökei folyamatosan fejlesztéseken munkálkodnak, amelyek segítségével a vállalat még hatékonyabb hűtési megoldásokat kínálhat a felhasználók számára. A gyártó most egy új hővezető pasztát mutatott be: a Thermal Elixer névre keresztelt termék a GPU vagy CPU magja, valamint a hűtő talpazata között próbálja kialakítani hőátadás szempontjából a lehető legjobb kapcsolatot.


Az igazán fanatikus felhasználók már eddig is különböző trükkökkel próbálták javítani a "hőtermelő" egység felülete és a hűtő közötti kapcsolatot, hogy ezzel javítsák a hőleadást és a hűtőteljesítményt. A trükkök között szerepelt az, hogy felpolírozták a hűtő talpazatát és a processzort, ezáltal tökéletesen passzoltak egymáshoz a felületek. Van aki erre esküszik, de vannak olyanok is, akik a hővezető pasztától várják a megoldást. A Scythe által kifejlesztett hővezető paszta viszkozitása miatt rendkívül vékony réteget képez a GPU/CPU felülete és a hűtőblokk között, így elősegíti az optimális hőátadást. A paszta termikus ellenállása 0.032°C / W, hővezetési tényezője pedig 2.89 W/ m°K.


A gyártó szakemberei szerint a Thermal Elixer a hagyományos hővezető pasztákhoz képest 5%-kal hatékonyabb teljesítményt kínál, ami magasabb TDP esetén már észrevehető javulást hozhat a hűtés esetében A Thermal Elixer 3,5 grammos kiszerelésben kerül forgalomba, a lezárható fecskendőben elhelyezett paszta egyszerűen és jól adagolhatóan vihető fel a grafikus processzor vagy a CPU felületére. Az új paszta ajánlott végfelhasználói ára 6,5 euró.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. szabtam
2009.01.18. 20:00
az mx2-nél jobb pasztát még nem találtak fel. (szerintem.) és már néha kapni is lehet... más, átlagos pasztákhoz képest garantált kb. 5 fok, (10%) javulás.
én nagyon meglepődtem, amikor először használtam az mx2-t. emlékeim szerint az E8500, 1.425v-on, full terhelésnél, ugyanolyan körülmények között, htx2-vel, valami zalman paszta 72-73 -> mx2 65 fok lett.

persze lehet, hogy 1x eljön a pilllanat, és pl. ez is jobb lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szabtam
2009.01.18. 20:45
ha valaki azt hitte, hogy Bacsis tréfál, amikor a szederlekvárt, mint hővezetőt említette, akkor itt a tesztje róla:

http://logout.hu/iras/hutopaszta_vs_lekvar.html


olvassátok el, nagyon kemény!!!

:lol: :lol: :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szabtam
2009.01.18. 21:25
Guest:

nekedd is csak ezt tudom mondani: artic cooling mx2. van más kiszerelés is. azt kell venni, amelyik jobban megéri.

http://www.arctic-cooling.com/further_prod2.php?idx=140
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. d311c
2009.01.19. 11:38
Lekvár rulez! És a fölösleget le is lehet nyalni az alaplapról! :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NKing
2009.01.19. 18:40
Vendög: Nem is mondtam, hogy a paszta elhagyása a cél. Csak annyit, hogy ha kevesebb van belőle, akkor jobb a hőátadás. Mint ahogy azt se állítottam, hogy tükörfényesre kell polírozni a felületeket. És két sík felület között akkor is eloszlik a paszta, ha tökéletesen sík... csak próbáld ki, hogy mi van, ha két 1méterx1méteres üveglap közé teszel EGY! csepp vizet, és összenyomod őket. Akár a teljes felületen szétterül az az egyetlen csepp víz és egy nagyon vékony filmszerű réteget képez. Ugyanez a lényege a polírozás utáni pasztázásnak is. Kevesebb paszta, jobb hőátadás. A mikrométeres barázdákat meg muszáj kitölteni valamivel, akármilyen tükörsima is a hűtő és a CPU hőterítője.
Mellesleg kémia úton elérhető a tökéletes sík felület, de annak itt semmi értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NKing
2009.01.19. 18:55
Zsoooooti: az MX-2 tökéletesen kenhető, kb mint egy fogkrém. A hűtő alja is szétnyomja, ha csak egy fél rizsszemnyit teszel belőle középre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!