iPon Hírek

Új igazgatót kap a Sony

Dátum | 2012. 02. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Április 1-től Kazuo "Kaz" Hirai veszi át a Sony Corporation igazgatói posztját Sir Howard Stringertől, és várhatóan júniustól kapja meg az igazgatótanácsi tagságot is. Stringernek is júniusban fogják felajánlani a tagságot, amikor egy másik tag, Yotaro Kobayashi nyugdíjba vonul.

"Nehéz idők járnak a Sonyra" – mondta Hirai –", nagyon sokat köszönhetünk Sir Howard Stringernek, aki erős kézzel vezette a céget hét éven keresztül, és nélküle most sokkal nehezebb helyzetben lennénk. Hálás vagyok Sir Howardnak és az igazgatótanácsnak a bizalmukért, és alig várom, hogy szorosabb munkakapcsolatba kerüljek mindenkivel a Sonynál, hogy biztos jövőt építhessünk ügyfeleink, részvényeseink, partnereink és alkalmazottaink számára."

"Egyértelmű, milyen útra kell lépnünk: alapvető elektronikai üzletágunk növekedését kell erősítenünk, elsősorban a digitális képalkotás, az okostelefonok és a játékok terén, felrázni a tévé ágazatot és felgyorsítani az innováció ütemét, amely új üzleti területek meghódítását teszi lehetővé."

"Az alapok szilárdan le lettek fektetve a vezetők új csapata és az én számomra, hogy  teljes mértékben kihasználhassuk a Sony sokrétű elektronikai termék portfolióját a hozzá kapcsolódó változatos szórakoztatóipari eszközökkel és hálózati szolgáltatásokkal egyetemben, annak érdekében, hogy újfajta, izgalmas módokon léphessünk kapcsolatba ügyfeleinkkel világszerte."

Sir Howard Stringer így nyilatkozott utódjáról: "Három évvel ezelőtt kezdtem a tanáccsal együttműködésben dolgozni az utódlási terveken. 2009 februárjában megneveztük a vezetők új generációját, akik az én csapatom tagjai lettek. Közöttük volt Kaz Hirai, aki a PlayStationön és a szórakoztatóipar hálózati üzletágában végzett munkájával tűnt ki. Kaz olyan globálisan fókuszált vezető, akinek a technológia és a felhő jól ismert területek, nagyra becsüli a tartalmat és a vérében van a digitális transzformáció. Úgy gondolom, hogy eltökéltsége, és vezetői szaktudása nagy hasznára válnak a cégnek és az ügyfeleknek az elkövetkezendő hónapokban és  években. Alig várom, hogy segíthessek Kaznak mindenben, amiben csak tudok, és a vezetőváltás így töretlen sikerhez vezet majd. Megtiszteltetés számomra, hogy őt ajánlhattam az igazgatótanácsnak az elnöki és cégvezetői posztra, mert készen áll a vezetésre, és most van itt az ideje a váltásnak."


 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!