iPon Hírek

Új iiyama monitorok AMVA+ LCD panellel

Dátum | 2013. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A minőségi monitorairól ismert neves japán gyártó, az iiyama ma új monitorokkal rukkolt elő, amelyek az X(B)83-as sorozatot erősítik. A vállalat összesen négy új monitort dobott piacra, amelyek közül kettő 24 colos, kettő pedig 27 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik.
iiyama ProLite X2483HSU és XB2483HSU
iiyama ProLite X2783HSU és XB2783HSU
Az azonos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó monitorok között felépítés tekintetében egyetlen fontos különbség van: az egyik modell kínál magasságállítást és pivot/portré módot, a másik pedig nem.
Az új monitorok legfontosabb tulajdonságai. A táblázat nagyítható!
Az új monitorok legfontosabb tulajdonságai. A táblázat nagyítható!
A termékek alapvető tulajdonságainak bemutatásánál egyszerű dolgunk van, ugyanis az AMVA+ típusú LCD panelre alapozó újdonságok képátlótól függetlenül nagyrészt azonos paraméterekkel rendelkeznek. Mind a 24 colos, mind pedig a 27 colos monitor 1920 x 1080 pixeles natív felbontást alkalmaz, méghozzá 4 ezredmásodeprces válaszidő és 3000:1 tipikus kontrasztarány mellett. A fényerősség a 24 colos modellnél 250 cd/m2-es, a 27 colos modellnél pedig 300 cd/m2-es értéket képvisel. Az AMVA+ típusú LCD panel minőségi, színhű kép megjelenítést biztosít, betekintési szögei pedig az IPS-hez hasonlóan 178 fokos értéket képviselnek. Az AMVA+ panel színcsatornánként 8-bites felbontást kínál és jár hozzá ACR támogatás is, ami a kontrasztarány és a fényerősség automatikus beállításával éri el, hogy a képminőség mindig a lehető legjobb lehessen. Az új monitorok gyártójuk szerint remekül használhatóak fotós utómunkálatok elvégzéséhez, grafikai tervezéshez és webdizájnnal kapcsolatos munkálatok elvégzéséhez.
iiyama ProLite X2483HSU és XB2483HSU
iiyama ProLite X2783HSU és XB2783HSU
Az Apple konfigurációival is tökéletesen kompatibilis termékek közül a "B" jelölésű példányok egy rugalmasabb, magasságállításra is lehetőséget adó állványt kaptak, amely még pivot/portér módot is kínál, ezzel szemben "B" jelölés nélküli társaiknál be kell érni a kijelző előre, illetve hátra történő döntésének lehetőségével. Persze az új monitorok VESA 100 támogatást is kaptak, így tartókonzolra is felszerelhetők.
iiyama ProLite X2483HSU és XB2483HSU
iiyama ProLite X2783HSU és XB2783HSU
Az újdonságok D-Sub, DVI és HDMI videó bemenettel egyaránt rendelkeznek, de ezek mellett beépített hangszórókkal és kétportos USB 2.0-s hubbal is fel vannak szerelve.
Csatlakozók
Csatlakozók
USB 2.0-s hub
USB 2.0-s hub
Az iiyama friss, AMVA+ panelt alkalmazó megjelenítői hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A három év garanciával érkező újdonságok ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2013.10.25. 09:45
Nem tunik rossznak,bar az usb hub helyett inkabb meg egy HDMI vagy egy DP/mini DP is raferhetett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!