iPon Hírek

Új innovációs központ indul Budapesten

Dátum | 2010. 03. 16.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Még idén nyár elején megkezdi működését Budapesten az az új innovációs központ, amelynek létrehozásáról tegnap írt alá szerződést a Magyar Telekom és a Cisco. A távközlési társaság érdekeltségébe tartozó KFKI Hun utcai épületében felállítandó központban ip-hálózati megoldásokon - videón, együttműködéses megoldásokon és adatközponti virtualizációs technológián - alapuló szolgáltatásokat fejlesztenek és tesztelnek majd a Cisco technológiai támogatásával.

A központ első fejlesztéseit Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint már 2010-ben bevezethetik a hazai üzleti kommunikációs piacra. Az új szolgáltatások célcsoportját a vállalati felhasználók jelentik, a fejlesztői munka során pedig komoly szerephez juthat a KFKI több mint kétszáz, Cisco-minősítéssel rendelkező dolgozója. A központ indulásához szükséges mintegy ötvenmillió forintos beruházás költségeit nagyjából egyenlő arányban finanszírozza a Magyar Telekom és a Cisco, az új fejlesztőközpont irányításáért kezdetben három dedikált munkatárs lesz felelős.

A bejelentés kapcsán Mattheisen hangsúlyozta, hogy a Cisco nem csupán a legkorszerűbb technológiai hátteret biztosítja a vállalat számára, hanem teljes körű szakmai támogatást is nyújt a Cisco-megoldásokon alapuló új üzleti szolgáltatások fejlesztéséhez. Az új, budapesti létesítmény regionális viszonylatban is új megközelítést és partnerséget jelent a Cisco szempontjából, a fejlesztőközpont pedig egyben globális, szakmai bemutatóteremként is működik majd.

Papp Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletágának (T-Systems) vezetője rámutatott: a Deutsche Telekom-csoporton belül a magyarországi leányvállalatra az infokommunikációs megoldások regionális elterjesztése tekintetében is kiemelt szerep hárul, amelyet tovább erősít a mostani együttműködési megállapodás is. Papp szerint a Magyar Telekom számára a jövőt a vezetékes és mobil szélessávú szolgáltatások, valamint a teljes körű vállalati és üzleti kommunikációs megoldások jelentik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!