iPon Hírek

Új Intel chipszetek érkeznek 2008-ban

Dátum | 2007. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Kiszivárgott néhány információ az egyes alaplapgyártó vállalatoktól, a hírek szerint új chipszetek készítésén dolgozik az Intel. A lapkakészletek a jelenlegi P35-ös és G35-ös chipszetek utódai lesznek, érkezésükre a jelenlegi értesülések alapján 2008. második és harmadik negyedévében lehet számítani.

A soron következő újdonságokat Eaglelake kódnévvel illeti a gyártó, az új lapkakészletek mellett 2008. negyedik negyedévében egy új platform is piacra kerül: a Tylesburg-DT platform a vállalat tervei szerint kifejezetten a felsőkategóriás piacot fogja célba venni.


Az Eaglelake-G sorozat tagjai a jelenlegi P35-ös és G35-ös lapkakészletek helyébe lépnek majd, az újdonságok 65 nm-es csíkszélességgel készülnek, a chipszetekhez ICH 10-es déli hidat alkalmaz majd az Intel. A jövevények, azaz a P45 és a G45-ös lapkakészletek közül előbbi nem tartalmaz majd integrált videó vezérlőt, míg utóbbiban Intel GMA X4500-as GPU teljesít majd szolgálatot. 2008. harmadik negyedévében megjelenik majd az Eaglelake-Q platform is, amely kifejezetten az üzleti számítógépek alaplapjaihoz készül.

A 2008-as év negyedik negyedévében debütál a Tylersburg platofrm, amely 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező Nehalem architektúrára épülő Bloomfield processzorokat fog tartalmazni. Természetesen a Tylersburg platformhoz is ICH10-es déli hidakat használ majd a vállalat. Az Intel az értesüléseket nem kívánta kommentálni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.24. 13:09
vissza a hírhez

Kiszivárgott néhány információ az egyes alaplapgyártó vállalatkotól, a hírek szerint új chipszetek készítésén dolgozik az Intel. A lapkakészletek a jelenlegi P35-ös és G35-ös ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!