iPon Hírek

Új Intel processzor és alaplap: képek

Dátum | 2008. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Nehalem maggal szerelt processzorainak megjelenésére még várni kell pár hónapot, de már most sikerült lencsevégre kapni egy példányt a hozzá passzoló Tylersburg lapkakészlettel felvértezett munkaállomás-alaplappal együtt. A Nehalem egységek a jelenlegi ütemterv szerint az idei év negyedik negyedévében mutatkoznak majd be a nagyközönség számára.


A processzor külsőre hasonlóan néz ki, mint az LGA-771-es és LGA-775-ös társai, amelyek jelenleg is kaphatóak kereskedelmi forgalomban. A lencsevégre kapott alaplap a Gigabyte egyik munkaállomás deszkájának prototípus változata, amely két darab LGA processzorfoglalatot és foglalatonként 6 darab, azaz összesen 12 darab memória foglalatot tartalmaz. A Nehalem processzorok beépített memória vezérlővel leszek ellátva csak úgy, mint az AMD jelenlegi processzorai. A deszka 5 darab PCI-Express x8-os slottal van felszerelve, valamint egy darab PCI-X foglalatot is tartalmaz.


Az új alaplapról túl sok minden nem tudható, a források szerint az újdonság az Intel Tylersburg lapkakészlete köré épül. A korábbi pletykaszintű információk szerint a Tylersburg lapkakészlet háromcsatornás DDR3-1333 memóriatámogatással fog büszkélkedni, ennek értelmében a 12 darab DIMM slot 6 párt alkot, amelyek páronként külön memóriavezérlőn helyezkednek el. A DDR3-1333-as moduloknak köszönhetően az alaplap elméleti szinten 64 GB/másodperces maximális memória sávszélességgel rendelkezhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:23
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!