iPon Hírek

Új iPhone meglepő funkciókkal?

Dátum | 2009. 04. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple rendkívül népszerű okostelefonja, azaz az iPhone elég sűrűn kerül az érdeklődés középpontjába, főleg akkor, ha a termék soron következő változatának tulajdonságairól kell találgatni. Az új iPhone-nal kapcsolatban már számos pletyka jelent meg, ezekkel nem is untatnánk a nagyérdeműt, ám most néhány érdekes tényre derült fény, amelyekből következtetni lehet friss iPhone tulajdonságaira. Az Apple nemrégiben jegyeztetett be néhány új szabadalmat, amelyek az új iPhone szolgáltatásaival kapcsolatosak: az egyik újdonság a mozgásérzékelő által vezérelt irányítás, míg a másik egy videó chat-re alkalmas webkamera.

Mozgás közben nagyobb a betűméret a kezelőfelületen.
Ha mozgunk, az ikonok mérete is nagyobb lesz.
A két új technológiával kapcsolatos szabadalmakhoz rajzok is tartoznak. Az első újítás akkor lép működésbe, ha az adott személy és a telefon mozog: ekkor új, különleges felhasználói kezelőfelület jelenik meg a telefonon. A szabadalom jóvoltából lehetőség van arra, hogy hívásokat kezdeményezzünk előre meghatározott mozdulatokkal akkor is, ha a telefon kijelzőjét egyáltalán nem is látjuk. Ehhez elég, ha a telefon előtt például csettintünk egyet. Ez a funkció főleg akkor hasznos, ha az emberek vezetés- vagy testmozgás (pl. futás) közben szeretnének hívást fogadni vagy indítani, illetve tracket váltani zenelejátszás közben, mindezt minimális figyelemelvonás mellett, ami vezetés közben fontos szempont. Az Apple tervei szerint a beviteli módok között a képernyőn, vagy az iPhone keretén elhelyezett gombbal lehet majd váltani, ezzel megakadályozható, hogy normál használat közben egy mozdulattal "nem kívánt parancsot" adjunk a telefonnak.

Előlapi videokamera videotelefonáláshoz.
Egy másik szabadalom, amelynek adatai nemrégiben váltak elérhetővé, még érdekesebbnek ígérkezik, mint a fentiekben tárgyalt technológia. A rajzok egy felhasználói kezelőfelületet mutatnak, amely reagál a mozgásra: amennyiben a tulajdonos sétál, vagy fut, a kezelőfelület tartalma és a betűk nagyobb méretre váltanak, hogy könnyebben olvashatóak és láthatóak legyenek, így kiválasztásuk is gyorsabb. A mozgásérzékeléssel kapcsolatos újítások mellett egy különlegességre is fény derült: az egyik rajz egy beépített videokamerát is tartalmaz a telefon előlepi oldalán, amelynek segítségével videokonferencia vagy video chat folytatására is alkalmassá válhat a telefon.

Hogy a fentiekből végül is mi és milyen formában kerül bele a friss iPhone-ba, az rövidesen kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.04.18. 16:32
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibszi
2009.04.18. 17:16
most ez mind szép és jó... de kell ez nekünk? Úgy érzem ezek a telefonok kezdenek átesni a ló túloldalára. Ilyen haszontalan funkciók miatt lesz majd megint az ára 200 rúgó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TökmagosJa...
2009.04.18. 18:35
Beleraknak mindenfélét, piacra dobják, egyre olcsóbb lesz a technológia mivel fejlesztik, olcsóbb telefonokba is bele fog kerülni...
Pl 5k-ért hoztunk el egy samsung mobilt magentáéktól, de van benne 3G... pedig senkinek sem kell, de van...
Na szóval, örüljünk mi ezeknek a fejlesztéseknek, még ha én hardveres példát hoztam is fel, szoftverre is igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2009.04.18. 20:11
tibszi: Hmm ismerős hozzáállás. Minek telefon, ha ott a postakocsi? Minek vezeték nélküli telefon, ha ott a stabil vezetékes? Minek az SMS, ha lehet telefonálni is? Minek a színes kijelző? Minek az MP3 és egyéb zeneformátum lejátszási képesség mobilokba? Minek a mobilokba kamera? Minek a 3G és a mobilinternet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csernus
2009.04.18. 20:36
ezeket már az első iphone ba belekelett volna rakni főként az elülső kamerát vicc tiszta márketing az egész. ezért nem vettem meg. ehelyett inkább egy HTC diamondot erröl ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jadam92
2009.04.18. 21:13
iPhone a leg nagyobb pénz kidobás paraszt vakítás. Kezdeti státusz ban lévő dolgokat nem szabad venni :L
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2009.04.19. 02:18
ezzel valszeg nem vagyok egyedül, de kb. 10 perc közepesen megfeszített erőlködéssel ki tudnám listázni azt, mi minden kell egy tökéletes telefonba. és semmivel nem lenne drágább, mint a mostani csúcs telók, amikből "érdekes" módon mindig kihagynak valamit.
de hát ugye, akkor mit adnánmak ki következő széria gyanánt.
annyira gyűlölöm ezeket a marketigvezérelt szándékos kihagyásokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csernus
2009.04.19. 11:24
igy van ez tejesen igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!