iPon Hírek

Új játék az Avalanche Studiostól: Renegade Ops

Dátum | 2011. 04. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Just Cause fejlesztője, a svéd Avalanche Studios szerződést kötött a SEGA-val egy új arcade játék kiadásáról, melynek címe Renegade Ops. A játék PC-n, Playstation Networkön és Xbox Live Arcade-en lesz elérhető digitálisan letölthető formában.

A járműves lövöldözős játék a Just Cause 2 motorjára, az Avalanche Engine 2.0-ra épül, de a kamera felülnézetből mutatja a látnivalókat.

A játékmódok között szerepel egyjátékos, osztott képernyős kétjátékos, és online multiplayer mód, amelyben maximum 4 játékos vehet részt. A résztvevők ugyanazon az oldalon játszanak, de egymással versengenek a legmagasabb pontszámokért.

Andreas Thorsén producer az Eurogamernek adott exkluzív interjújában elmondta, hogy az Avalanche múlt évben kezdett dolgozni a játékon, miután befejezték a Square-Enix által kiadott  Just Cause 2 fejlesztését.

Nagy hatással volt rájuk, ahogyan az Epic felújította a régi Metroid mechanikáját és a mai igényeknek megfelelő modern látványvilággal látta el a csak XBLA-n elérhető nagy sikerű Shadow Complex című játékában. A fejlesztők játék mechanikájának részleteiről nem mondtak sokat, de annyit elárultak hogy a Konami 1983 kultusz klasszikusa, a Jackal mellett a nagysikerű Cannon Fodder és a Jungle Strike inspirálta őket.

A történet szerint a Renegade Opsban kommandósokat alakítunk majd, akiket az ellenséges vonalak mögé küldenek a világot meghódítani szándékozó őrült terrorista, Inferno legyőzésére. Inferno pusztító bomba felrobbantásával demonstrálja hatalmát, de a világ politikai vezetői figyelmen kívűl hagyják ezt a fenyegetést, ezért Bryant tábornoknak a saját kezébe kell vennie az ügyet. A tábornok katonai specialistákat toboroz a világ minden tájáról, és csapatát Renegade Opsnak kereszteli. A változatos helyszíneken játszódó harcokhoz olyan fegyvereket használhatunk majd, mint az elektromágneses sokkoló hullámok és Gatling gépágyúk.

A kampányról egyelőre csak az árulták el, hogy nagyszabású lesz, és a pontozás miatt az újrajátszhatósága is biztosított.

A Renegade ops várhatóan idén ősszel fog megjelenni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!