iPon Hírek

Új készülékeket tervez az Amazon

Dátum | 2010. 08. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Hosszú idő után megtörhet a jég az Amazonnál, és a Kindle különböző változatai után új, másfajta készülékekkel is előrukkolhatnak, hogy "megkönnyítsék" a különböző tartalmaik vásárlását és fogyasztását.

Ez alapján tehát valamiféle médialejátszóra mindenképpenn lehet készülni, amihez az Amazon MP3 és a Video On Demand szolgáltatna hallgatni- és néznivalót. Az is biztos azonban, hogy a projektek még jó ideig nem fognak kézzelfogható, kereskedelmi forgalomba kerülő termékeket eredményezni, mivel az Amazon még mindig nagyban vásárolja fel a terveihez szükséges különböző kisebb cégeket és vállalatokat, valamint veszi fel az újabb és újabb embereket, hogy összeállítsa a megfelelő munkacsoportokat.

A nagybevásárlás során a jelek szerint szereztek egyebek mellett játékfejlesztőket és LCD-tervezőket, valamint megvették a Touchco-t is, melynek köszönhetően immár többérintésessé is tehetik a készülékeiket.

Úgy tűnik, az új területek meghódítását személyesen Jeff Bezos, a vállalat vezérigazgatója is szorgalmazza, aki egy külön hardverrészleget is alapított az új készülékek fejlesztésére - azonban a vállalat többi vezetőjét is komolyan aggasztja az Apple, a Barnes & Noble és más vállalatok térnyerése azon a piacon, amit az Amazon hosszú ideig a sajátjának tekinthetett. Az iBookstora ugyan még csak 5%-os részesedéssel bír, szemben az Amazon 61%-ával, azonban az iPad-eladások komolyan alááshatják a jövőbeli e-olvasó-eladásokat; érthető tehát, hogy az Amazon is igyekszik felvenni a versenyt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!